Sneller. Beter. Flexibeler.

bedrijfsprofiel

Vandebos Algemene Bouwonderneming NV is al lang niet meer het kleine, klassieke aannemersbedrijf dat August Vandebos meer dan 85 jaar geleden oprichtte. Door een doorgedreven flexibiliteit en de durf om te investeren in knowhow én eigen materiaal groeide het familiebedrijf uit tot een succesvolle, moderne klasse 7-bouwonderneming met meer dan 100 personeelsleden. En toch is het familiale karakter van de onderneming altijd bewaard gebleven. 

Duurzaam ondernemen

“Die familiale sfeer zit diep verweven in het DNA van Vandebos”, zegt gedelegeerd bestuurder Krijn Henrotte. “De relaties met onze klanten, leveranciers, onderaannemers en onze eigen personeelsleden zijn stuk voor stuk prettige, duurzame partnerschappen waarin we mensen graag kansen geven. Als je al meer dan 40 jaar samenwerkt met dezelfde leverancier of onderaannemer, dan heb je een stevige vertrouwensband waar je op kan bouwen.”

“Familiebedrijven ondernemen anders”, stelt gedelegeerd bestuurder Staf Jacobs. “Het langetermijnverhaal is voor ons veel belangrijker dan op korte termijn winst boeken.” 

85 Jaar ervaring

“De afgelopen jaren hebben we zwaar geïnvesteerd in een eigen ijzer- en prefabhal en in de aankoop van heel uiteenlopend, gespecialiseerd bouwmaterieel”, zegt Staf Jacobs. “Op twee jaar zullen alle investeringen misschien niet renderen, maar op langere termijn wel. Doordat we bijna alles in eigen beheer uitvoeren, kunnen we tijdens het bouwproces veel sneller schakelen. Zeker voor de renovatie van handelspanden in stadscentra – zoals de ingrijpende verbouwing die we momenteel voor La Bottega uitvoeren - is die snelheid een immense troef. Het nieuwe Veritasgebouw in Hasselt werkten we bijvoorbeeld – van afbraak tot de opening, én met de realisatie van een extra ondergrondse verdieping – op amper 8 maanden tijd volledig af.”

Krijn Henrotte: “We proberen in goede verstandhouding met de stadsbesturen te leven en hebben heel wat ervaring met dit soort complexe bouwprojecten. Alles wat we op voorhand kunnen afwerken – trappen, steunpilaren, metalen liggers, …- wordt in onze prefabhal in Alken klaargemaakt. En diezelfde aanpak hanteren we ook bij andere projecten. Of het nu om projectbouw gaat – zoals de bouw van een studentenhuisvesting, twee nieuwe appartementsgebouwen en de renovatie van het landbouwinstituut op de Janseniussite in Leuven (promotor Resiterra) - of om openbare werken in de zorgsector, Vandebos Algemene Bouwonderneming NV staat garant voor de warme aanpak van een familiebedrijf én meer dan 85 ervaring.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels