Bouwkundige  visitekaartjes
Jo, Jaak & Inge Van Hoef Axor NV

Bouwkundige visitekaartjes

bedrijfsprofiel

Eind 2013 namen Inge en Jo Van Hoef het industriebouwbedrijf AXOR van hun vader en diens vennoot over. Onder het motto “als je graag bouwt, krijg je tevreden klanten” schrijven ze samen met hun 27 medewerkers verder aan het mooie familieverhaal en realiseren ze jaarlijks een vijftigtal nieuwbouw- en renovatieprojecten.

In 2013 luidden Inge en Jo de generatiewissel in met ingrijpende werken aan de eigen kantoren. Het dak werd gedemonteerd en de vergroting werd op de bestaande structuur opgetrokken. De grootste uitdaging bestond erin om de verbouwing zo te faseren, dat iedereen toch zijn werk kon blijven doen. Daarom startten ze met de bovenverdieping. Zodra die klaar was, verhuisde iedereen naar boven en werd het gelijkvloers onder handen genomen. Vader Jaak volgde de werf van begin tot einde nauwkeurig op zodat alles vlot en volgens planning verliep. “Ons pand is ons bouwkundig visitekaartje”, aldus Inge. “Het toont onze manier van werken en hoever onze kennis en kunde reikt.” Jo vult aan: “Voor elke klant bouwen we zo, alles moet ordelijk en tot in de puntjes verzorgd zijn.” 

Als je de voor- en zijgevel van AXOR bekijkt, springen de designlamellen meteen in het oog. “De lamellen geven niet alleen een instant wow-effect, ze zorgen ook voor een perfecte overgang van het bestaande gebouw naar de uitbreiding en brengen een flinke energiebesparing met zich mee”, vertelt Jo. Achter de lamellen bevinden zich grote ramen zodat er veel licht in het kantoor binnenvalt. “We hechten er veel belang aan dat al onze medewerkers zich hier comfortabel voelen”, zegt Inge. “Daarom kozen we voor een open, functionele structuur met veel lichtinval. Dat vertaalt ook perfect onze bedrijfsfilosofie: transparant zijn voor onze medewerkers en onze klanten.”

Samen met vrienden gebouwd

Verder realiseerde AXOR dit jaar de nieuwbouw van Scooby Doo in Bocholt, een kinderopvang die plaats biedt aan 101 kinderen. “In samenspraak met alle betrokken partijen werkten we die nieuwbouw uit. Ze kozen voor een strak gebouw met sobere kleuren en veel lichtinval.” Op de ramen hangt een kleurenfolie die niet alleen inkijk in het gebouw beperkt, maar ook een heel mooi effect geeft. Samen met het cederhout geeft dat een warme toets aan het geheel. Jo: “Ik heb deze nieuwbouw volledig opgevolgd. Mijn kinderen gaan daar zelf ook naar de opvang en ze vertellen dan dat papa dat samen met zijn vrienden gebouwd heeft. Dat doet een mens wel iets.”

Van geen kleintje vervaardigd

Een ander opvallend project van AXOR is rijhal De Damburg in Bocholt. De grote hal deed in het Tongerse attractiepark Land van Ooit dienst als colosseum. Het gemeentebestuur van Bocholt kocht deze bij de sluiting van het park voor een prikje en AXOR transporteerde ze van Tongeren naar Bocholt. “Dat was een heel secuur werk, de spanten waren 46m lang”, blikt Jo terug. “Wij realiseerden de nieuwe rijhal die 46 bij 70 meter groot is, op nog geen 3 maanden tijd.” Dat AXOR van geen kleintje vervaardigd is, bewijst het ook met de bouw van de nieuwe AVA in Maldegem. Ze bereidden de werken zo gestructureerd voor dat het gebouw van 3000 m² er in amper twee maanden tijd afgewerkt was. Jo: “We realiseren jaarlijks een 50-tal projecten met eigen personeel en een kleine overhead. Dat kan enkel met een strikte planning en correcte communicatie.” 

Persoonlijk opvolgen

Opmerkelijk is dat Jo of vader Jaak steeds de werven van begin tot einde persoonlijk op de voet volgen. “Het is een groot voordeel als je als zaakvoerder de bouw of verbouwing volledig zelf opvolgt, zowel voor de werf als voor je eigen bedrijf”, aldus Jo. “Ik voer het eerste gesprek, teken het plan uit en bereken en bespreek de prijs met de klant. Hij blijft dus doorheen het hele bouwproces rechtstreeks in contact met mijn vader of mij, waardoor we bijvoorbeeld ook heel snel knopen kunnen doorhakken.” Inge springt Jo bij: “Als een klant vragen heeft over de administratie of veiligheid, komt hij bij mij terecht. Alle communicatie verloopt dus steeds met één van ons.” 

Dankzij de veelheid en verscheidenheid aan projecten, bouwde AXOR ook een ongelooflijke knowhow uit. Jo: “De klanten komen bij ons langs met hun kadasterplan en vragen hoe wij de bouw of verbouwing zouden aanpakken. We luisteren en schetsen, en op die manier krijgen ze al snel een goed totaalbeeld. Bovendien heeft AXOR de juiste knowhow in huis van de laatste evoluties rond EPB , stabiliteitsberekeningen en brandtechnische voorzieningen . Het is belangrijk dat je het juiste advies kan geven. Klanten appreciëren dat.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels