Het wellnessuniversum

bedrijfsprofiel

Dertig jaar geleden bracht Gervi als één van de eersten het wellness-gebeuren naar België. Het was toen al selectief in zijn merkkeuze en ging enkel voor duurzame, hoogkwalitatieve producten met een mooi design. Een succesformule, zo blijkt. Wellness neemt daarenboven een steeds belangrijkere plaats in in ons leven. “Wellness is niet alleen de perfecte manier om even stoom af te blazen en te ontstressen na een drukke werkdag, het heeft ook een positieve invloed op je gezondheid”, vertelt Marjolein Nijs. 

Iedereen geeft een andere invulling aan het begrip wellness. Voor de ene betekent het een verwenmoment, voor de andere ligt de nadruk op gezondheid. Gervi houdt dan ook rekening met ieders levensstijl en werkt steeds een voorstel op maat uit. “Voor onze sauna’s en stoombaden werken we al dertig jaar samen met het Duitse merk Klafs. Het is een kwalitatief en duurzaam merk dat veel belang hecht aan het esthetische aspect. Er is voor ieder wat wils: van de standaardmodellen tot op maat gemaakt design”, zegt Marjolein. 

Training voor het hart

De traditionele sauna, ook wel Finse sauna genoemd, wordt gekenmerkt door zijn hoge temperatuur (90°C) en lage relatieve luchtvochtigheid. Een saunabad brengt niet alleen ontspanning, het is een goede training voor het hart, stimuleert je bloedsomloop en je kweekt een goede weerstand . “Voor een optimaal resultaat respecteer je best het volledige saunaritueel. Als je uit de sauna komt, is het belangrijk dat je frisse lucht inademt zodat je longen kunnen afkoelen. Daarna neem je een ijskoude douche. Je bloedvaten trekken dan samen en pas dan ervaar je dat echte relaxte gevoel. Wist je trouwens dat je met een opgietsessie het saunaritueel nog intensiever kan beleven? Wanneer je water, verrijkt met een heerlijk geurende etherische olie, uitgiet over de saunaoven, stijgt de gevoelstemperatuur en geniet je van het ontspannende, of net stimulerende aroma dat vrijkomt. 

Luchtwegen en ademhaling

Naast sauna’s hebben ook stoombaden een heilzaam en ontspannend effect. Terwijl een sauna gekenmerkt wordt door droge en warme lucht, vult een stoomcabine zich met vochtige en minder warme lucht. “In een stoombad kan je dus langer blijven zitten. De warme stoom is goed voor de luchtwegen, heeft een positief effect op de ademhaling en zuivert je huid. En net zoals een sauna stimuleert een stoombad de bloedsomloop.” Een andere mogelijkheid is een sanarium, een combinatie van een sauna en een stoombad waarbij je meerdere soorten baden kan creëren. “Afhankelijk van je stemming kies je voor een klassieke sauna, een warme luchtbad, een tropenbad, een aromabad of een stoombad.” 

Reuma en spierpijn

Verder heeft Gervi een ruim aanbod infraroodcabines. Bij een infraroodcabine ligt de temperatuur tussen de 45 en 60°C. Dat is een stukje lager dan bij de traditionele sauna en verklaart waarom onder meer oudere mensen een infraroodcabine prettiger vinden aanvoelen. Of zoals Marjolein het omschrijft: “Je kan een saunabad vergelijken met een stevige sprint, een sessie in een infraroodcabine is eerder een stevige boswandeling.” Een infraroodcabine geeft ook een ander soort warmte dan een sauna, omdat ze stralen produceert die hun warmte rechtstreeks afgeven aan het lichaam. “De stralen dringen dieper door in de huid dan de warmte van een traditionele sauna. Een infraroodcabine is dus ideaal voor mensen met bijvoorbeeld reuma of spierpijn. Het verlicht ook de stress en zorgt voor een betere nachtrust.” 

Tot slot is er de infraroodsauna, een combinatie van een infraroodcabine en een sauna, of een Triosol cabine. Een Triosol cabine combineert drie verschillende warmtebronnen: infraroodstralers, vlaktestralers en een zoutverdamper. “Ons aanbod is echt allesomvattend. Daarom bekijken we steeds per klant welke wellnessvorm het meest geschikt is voor hem en voldoet aan zijn levensstijl. Bovendien kan men na afspraak al onze producten gratis en volledig vrijblijvend testen in onze showrooms. Het is belangrijk dat je koopt wat je effectief nodig hebt”, benadrukt Marjolein. “Bovendien houden we rekening met het totaalplaatje en geven we tips zodat de wellnessruimte ook heel sfeervol en gezellig is.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels