Glasarchitecten

bedrijfsprofiel

De reusachtige raampartij van 16 x 3 meter die volledig in de bodem verdwijnt en die de woonkamer met een simpele druk op de knop transformeert in een glamoureus overdekt terras. Het schitterend onderwaterzicht op het binnenzwembad vanuit de stijlvolle lounge in de kelder. Of het glazen plafond dat boven dat zwembad openschuift en de buitenervaring letterlijk binnenbrengt. Geen mogelijkheid werd onbeperkt gelaten in de nieuwe demonstratiewoning die Glas Ceyssens in Zolder bouwde. “Met onze demowoning willen we onze klanten de allernieuwste technologische ontwikkelingen tonen, zodat ze persoonlijk kunnen ervaren wat er vandaag allemaal mogelijk is met glas in een woning”, vertelt CEO Dirk Ceyssens. Het resultaat is ronduit impressionant.

Een heldere kijk op architectuur

Glas Ceyssens verlegt voortdurend de grenzen van wat er mogelijk is met glas als bouwmateriaal en gooit als innovatieve speler al jarenlang hoge ogen op de internationale markt. “Ramen vormen letterlijk ons venster op de wereld, ze brengen de buitenomgeving binnen en zorgen dat een gebouw licht en ruimte uitademt”, vertelt Dirk Ceyssens. “Sterk beglaasde gevels vergroten dat ruimtegevoel en de afgelopen jaren werden de profielen almaar kleiner. Met onze Minimal Windows konden onze klanten al - bijna profielloos – vaste en schuivende glaspartijen tot 4 meter in hun woning integreren. Maar de nieuwe, innovatieve toepassingen in onze demowoning reiken toch nog een paar stappen verder.”

Luxe in de hoofdrol

De witte, strakke – en onderhoudsvriendelijke - afwerking van de buitengevel in Stoneglass. Het driedubbel zonwerend, verwarmd glas in de woning. De stijlvolle glazen designtrappen, -deuren en –wanden, en de beweegbare bodem die de zwembadruimte moeiteloos omvormt tot een multifunctionele vergader- of feestzaal. De demowoning van Glas Ceyssens spreekt – tot in het kleinste detail - tot de verbeelding van wie van moderne architectuur, strakke lijnen en een luxueuze inrichting houdt. De meest impressionante nieuwigheid zit ongetwijfeld in de disappear window. “Doordat je een hele glazen buitenwand met een druk op de knop in de bodem kan doen verdwijnen, slopen we letterlijk de muren tussen de buiten- en de binnenruimte. Daarmee stellen we onze klanten in staat om op elk moment hun woning te herdefiniëren.” Een primeur. En een sterk architecturaal statement.

Benieuwd naar dit designstatement van technisch geavanceerde architectuur? Bekijk dan alvast het filmpje:

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels