Leer uw buurman kennen
Leo Janssen

Leer uw buurman kennen

Leo Janssen - ondernemersclub TRIOC

Leo Janssen (Wegenbouw Martin en Groezarec) nam vorig jaar de rol van Denis Heylen over als voorzitter van Ondernemersclub TRIOC, de vereniging die de ondernemers van Bocholt, Meeuwen-Gruitrode en Peer vertegenwoordigt. 

“De ondernemingen zitten bij ons vrij verspreid in een meer landelijke regio tussen de grote regio’s in”, legt Leo Janssen uit. “Dat neemt niet weg dat er een aantal grote spelers aanwezig zijn, maar hun behoeften liggen vaak op een ander niveau dan het lokale. Onze leden zijn bedrijven die op een industrieterrein zitten in één van onze gemeenten en minimum 5 mensen in dienst hebben. Al zijn er intussen ook een aantal vrije beroepen met personeel aangesloten en enkele banken en dienstverlenende bedrijven. We hebben nu een zeventigtal leden. 

STERCK. Wat is jullie belangrijkste doelstelling?

Leo Janssen: “Zoals dat voor andere ondernemingsclubs geldt, is ook voor TRIOC netwerking de belangrijkste doelstelling. Maar dan vooral in de zin van ‘leer uw buurman kennen en leer uw buurbedrijf kennen’. Dat is zo’n beetje het uitgangspunt. Iedereen is de hele dag in de weer. Maar hoe vaak kom je je buurman tegen?

Daarnaast zijn de contacten met het gemeentebestuur bij ons erg belangrijk. Van elke gemeente zit de gemeentesecretaris in ons bestuur, en ze zijn ook op de ledenvergaderingen aanwezig. Dat werkt drempelverlagend. Op de bestuursvergaderingen brengen de secretarissen nieuws uit de gemeenten. Ze delen dan informatie die op dat moment speelt aangaande KMO’s en bedrijven. Onze vergaderingen zijn een kans om op een informele manier contacten te leggen. Het is de bedoeling dat mensen een aanspreekpunt hebben dat hun de weg wijst als dat nodig is.” 

STERCK. Wat zijn jullie belangrijkste activiteiten?

Janssen: “Eén keer per jaar organiseren we een bedrijfsbezoek bij één van de bedrijven in onze gemeenten. Daarnaast proberen we ook een aantal sprekers te strikken waarvan je niet altijd de kans hebt om die te ontmoeten. Zeker op de jaarvergadering hebben we steeds een spreker van formaat. We werken daarvoor soms ook samen met andere verenigingen zoals de OC Hamont-Achel en Industriegroep Overpelt (IGO). Af en toe organiseren we een overkoepelende activiteit om het netwerk te vergroten. Tenslotte trachten we ook de banden met het lokale onderwijs aan te halen.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels