Uw patrimonium op punt
RitaThijs, Andy Schuurmans & Marc Hayen Anadyr

Uw patrimonium op punt

bedrijfsprofiel

Anadyr begeleidt zelfstandigen en vrije beroepers in het beheer, optimaliseren en beschermen van hun vermogen. Veel klanten hebben een aha-erlebnis wanneer ze kennis maken met de grondige en integrale aanpak.

“Als klanten zeggen dat ze ons 10 jaar eerder hadden moeten ontmoeten, is dat het mooiste compliment”, zegt Andy Schuurmans. En dat is precies de mening van Marc en Rita Hayen-Thijs die al tientallen jaren als begrafenisondernemer in Hoeselt actief zijn. 

“We werkten heel hard, maar hadden het gevoel dat we vooral belastingen betaalden en niet vooruit geraakten”, getuigt Rita Thijs. “We vroegen ons af hoe andere zelfstandigen het deden om geld aan de kant te zetten en te investeren voor hun oude dag. Uiteindelijk zijn we bij de adviseurs van Anadyr terecht gekomen. Omdat ze het familiaal patrimonium in de ruimste zin van het woord bekijken, moet je in het begin alles bloot geven. Zowel zakelijk als privé. Dat is best een moeilijke stap, maar we zijn ongelofelijk tevreden dat we deze gezet hebben.”

Maatwerk

Andy Schuurmans: “Om ons werk goed te doen moeten we alles weten. Van de  spaarrekeningen en het huwelijkscontract tot het succes van de zaak en de relatie met de kinderen. Pas dan kunnen we ons werk goed doen.”

“We kunnen met alle vragen bij hen terecht”, aldus Rita Thijs. “Vroeger keerden we onszelf een zo laag mogelijk loon uit. Na een analyse van Anadyr zijn we met IPT’s gestart. Nog niet meteen in functie van de aankoop van vastgoed, maar dat is er wel van gekomen toen alles op punt stond. We hebben verschillende vrienden die intussen bij hen klant zijn, het advies is steeds afgestemd op ieders persoonlijke behoefte.”

“We hebben ook het inzicht gekregen dat je niet zo lang hoeft te wachten met een plan tot je iets hebt opgebouwd. Dat zou ik zeker adviseren naar jonge succesvolle ondernemers toe. Begin zo snel mogelijk met een professionele begeleiding.”

Totaalvisie

“De meeste zelfstandigen hebben een goede boekhouder, makelaar, bankier en notaris, maar deze zijn elk gespecialiseerd op hun domein”, legt Andy Schuurmans uit. “Ze mogen nog de beste zijn maar bekijken teveel een onderdeel, terwijl voor de klant op het einde van de rit alles samen komt. Vandaar dat een globaal algemeen plan onontbeerlijk is voor een maximale opbouw en bescherming van het vermogen. Elke zelfstandige is bereid om belastingen te betalen maar wil wel iets opbouwen. Daar helpen we bij. Het heeft niet altijd zin om een nieuwe auto te kopen om de vennootschapsbelasting naar omlaag te krijgen. We kijken hoe men de bruto-inkomsten zoveel mogelijk netto kan investeren.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels