Judith Daniëls
Judith Daniëls DSSV - Transpo Daniëls

Judith Daniëls

Stercke Vrouwen

Ze groeide op tussen de vrachtwagens en bouwde kampen in de loods van haar vader. Vandaag runt Judith Daniëls samen met haar broers Daniël en Frank DSSV en Transpo Daniëls, twee succesvolle bedrijven op vlak van industriële reiniging, transport en bouw. Ze heeft een 80-tal werknemers in dienst en voelt zich comfortabel in een bedrijf met nagenoeg uitsluitend mannen. 

”Waarschijnlijk hebben mijn ouders altijd gehoopt dat we hun levenswerk zouden voortzetten, maar het was geen verplichting. Zowel mijn broers als ik zijn er in gerold. We groeiden op in de zaak en raakten er uiteindelijk mee vergroeid. Begin jaren negentig startte ik helemaal onderaan de ladder. Ik waste overalls - dat moeten er echt meer dan 10.000 geweest zijn -, vulde bestelbonnen in en bracht onderdelen naar de verschillende werven. Daarna nam ik de boekhouding voor mijn rekening en sinds een tiental jaar leid ik het bedrijf samen met Daniël en Frank. Ik ben verantwoordelijk voor het dagelijks beleid en de vergunningen en volg de sociale wetgeving op de voet. Een bedrijf leiden bevalt me, maar soms mis ik het nauwe contact met de werknemers.”

Een vrouwelijke touch is altijd nodig, zeker in een bedrijf met bijna allemaal mannen

Trots?

”Uiteraard. We zijn het afgelopen decennium sterk gegroeid. En dat terwijl het helemaal geen doel was om zo groot te worden. Elk jaar in december - als ik de eindejaarsgeschenken voor de werknemers bestel - besef ik pas hoeveel extra werkkrachten we aangeworven hebben. Ik geloof erg sterk in kleine bedrijven. Hoe groter het bedrijf, hoe groter het wanbeleid, denk ik soms. Dat is ook één van de redenen waarom we allemaal zelf zo hard blijven werken.”

Aanpak?

"Mijn broers en ik zijn complementair. We maken elkaar beter. Toch ben ik ervan overtuigd dat een vrouwelijke touch nodig is, zelfs in een bedrijf dat nagenoeg volledig uit mannen bestaat. Ik denk dat vrouwen problemen op een andere, rustigere manier afhandelen. Of ik zelf een sterke vrouw ben? Dat denkt iedereen alleszins. Ik ben iemand die snel knopen kan doorhakken en heb nog nooit spijt gehad van een gemaakte beslissing. Daarnaast ben ik heel correct maar ook direct. En streng. Niet alleen voor de mensen rondom mij, maar ook voor mezelf.”

Combinatie?

"Ik heb altijd hard gewerkt maar ik denk niet dat mijn zonen ooit iets te kort zijn gekomen. Ik ving ze na school zelf op in het kantoor, ik heb geen enkel oudercontact gemist en ging altijd mee naar de huisarts als ze ziek waren. Ondanks de vele werkuren ben ik altijd een erg aanwezige mama geweest. Toen mijn verantwoordelijkheid bij DSSV en Transpo Daniëls groeide, zaten mijn zonen al in het secundair onderwijs. Vandaag zit mijn jongste zoon zelfs al in de zaak. Het is zijn eigen keuze. Hij weet dat ik veeleisend ben en veel van hem verwacht. Jens heeft een gezonde interesse in het ondernemingsleven, we zullen wel zien wat dat in de toekomst oplevert. Ik heb nog heel wat jaren voor de boeg.”

Passie?

"Mensen vragen me vaak wat mijn hobby’s zijn en kijken vervolgens vreemd op als ik zeg dat ik die niet heb. Ik ben zo gepassioneerd door mijn werk dat ik de tijd en de goesting niet heb om een hobby uit te oefenen. Onlangs heb ik wandelschoenen gekocht. Ik dacht dat het me zou aanzetten om af en toe eens een frisse neus te halen. Wellicht zien die schoenen er binnen 20 jaar nog altijd als nieuw uit. Als ik echt wil ontspannen, heb ik veel meer aan een lekker etentje met vrienden.”

Bij STERCK. geloven we rotsvast in ondernemers. Mensen die hun nek durven uitsteken, innoveren, grenzen opzoeken en verleggen. Die met branie en kunde grootse ideeën werkelijkheid laten worden. Daar zitten natuurlijk heel wat stercke vrouwen tussen die hun – euh – mannetje goed kunnen staan. En dat verdient ons respect. En deze pagina.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels