Droomkeuken binnen elk budget
Ward Schwillens & Tom van de Kimmenade Ixina

Droomkeuken binnen elk budget

Testimonial: Ixina Bree

Ward Schwillens en echtgenote Inge Stals besloten onlangs om hun woning in Bree uit te breiden. Om de gloednieuwe achterbouw vorm te geven, namen ze een interieurarchitect onder de arm. De vereiste? Een strakke maar landelijke leefkeuken met voldoende kast- en zitruimte. Al snel bleek de ontworpen keuken veel te ver over het maximumbudget te zitten. Tot Ward en Inge bij Tom van de Kimmenade van Ixina Bree terechtkwamen.

”De keuken die onze binnenhuisarchitect ontworpen had, was helemaal naar onze zin. Toen we de verschillende offertes ontvingen, volgde de domper. Het prijskaartje lag overal maar liefst 30% hoger dan het voorziene budget”, zegt Ward Schwillens. 

"We vroegen nog meer offertes aan en trokken ook met onze plannen naar Ixina in Bree. Tot onze grote verbazing paste de keuken daar wel binnen het budget. Zelfs de extra kast met horizontaal wijnrek die we graag in de eetkamer wilden, was in de prijs inbegrepen. In eerste instantie namen we een wat sceptische houding aan. Hoe kon het immers dat de prijs hier zoveel lager lag? Ik werk zelf als projectmanager en spitte de verschillende onderdelen in de offerte helemaal uit. Alles was inbegrepen, er waren geen addertjes. Dankzij de 3D-ruimte met speciale beamer konden we virtueel door onze keuken wandelen. Het plaatje paste perfect. We tekenden de bestelbon en daar hebben we achteraf nooit spijt van gehad.”

Prijs drukken

”Onze sterkte ligt in de grootte van de groep”, zegt Tom van de Kimmenade van Ixina Bree. ”Met een vijftigtal winkels in België en meer dan honderdvijftig vestigingen wereldwijd staan we erg sterk in de markt. We hebben een partnership met een Duitse fabrikant die gemiddeld zo’n 2.500 keukens per dag fabriceert. Dankzij deze voorgemonteerde kasten kunnen we de prijs drukken en voor elk budget een keuken leveren: van 4.000 euro tot 25.000 euro.”

"Een scherpe prijs zonder in te boeten op kwaliteit en service is niet alleen belangrijk voor de particulier, maar eens te meer een must in de projectontwikkeling", zegt Tom  van de Kimmenade. "De promotoren en aannemers uit Noord-Limburg zouden er daarom goed aan doen om de keukens in hun projecten ook bij Ixina Bree te laten uitwerken. Sinds kort kunnen ze zelfs in de tweede vestiging in Lommel terecht.”

Aangepast aan kookgewoontes

Inge en Ward wisten perfect hoe hun droomkeuken er uit zou moeten zien. ”We wilden een ruime keuken met natuurlijke look in landelijke stijl, maar toch ietwat strak. In samenspraak met de interieurarchitect en Ixina kozen we voor kwalitatieve laminaatdeuren met eiken look en een onderhoudsvriendelijk zwart werkblad in composiet."Op vlak van toestellen hadden we geen specifieke voorkeuren en hebben we het advies van Ixina gevolgd. Het was echter wel een bewuste en gezonde keuze om geen microgolfoven te laten installeren maar te opteren voor een heteluchtoven en stoomoven. De medewerkers van Ixina hebben de voor- en nadelen van de verschillende toestellen en merken uit de doeken gedaan zodat we eenvoudig een knoop konden doorhakken”, zegt Schwillens. 

Volgens Tom van de Kimmenade is dat advies deskundig en doordacht. “We vragen standaard naar de kookgewoontes van de klant. Op die manier kunnen we – rekening houdend met het budget - op zoek gaan naar de beste toestellen.”

Leefkeuken

Ward Schwillens heeft het merendeel van de verbouwing zelf uitgevoerd. “Zodra ik klaar was, gaf ik een seintje en plande Ixina de plaatsing van de keuken. Alles verliep zoals het zou moeten. De communicatie verliep vlot, de plaatsing gebeurde met het nodige oog voor detail en de afgesproken prijs bleef gehanteerd.” 

De keuken van Inge en Ward is een echte leefruimte geworden. „We hebben al heel wat fijne momenten met onze drie opgroeiende tieners in deze keuken beleefd. En er zullen ongetwijfeld nog veel etentjes met vrienden en familieleden volgen.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels