Engineering als rode draad

bedrijfsprofiel

Plakoni Engineering is ruim twintig jaar een gevestigde waarde op het vlak van design en engineering. De technische knowhow die het bedrijf jarenlang opgedaan heeft in de automobielsector past Plakoni Engineering nu toe in diverse sectoren.

Plakoni Engineering werkte jarenlang hoofdzakelijk voor Ford Genk. De sluiting van de fabriek sloeg dus ook voor Plakoni Engineering in als een bom. “In de beginjaren spitsten we enkel toe op automotive maar sinds 2002 gaat Plakoni veel breder”, zegt zaakvoerder Geert Kenis. “Met Plakoni Engineering focussen we op langlopende opdrachten, zoals die van Ford Genk, maar met Plakoni Projects leggen we ons toe op ‘turnkey’-projecten met een korte doorlooptijd. En speciaal voor de bouwsector hebben we Plakoni Constructions in het leven geroepen. Onder deze naam houden we ons bezig met stabiliteits- en veiligheidsstudies en HVAC- en elektriciteitsontwerpen. De rode draad is echter altijd engineering.”

Naar Valencia 

Het succes van Plakoni Engineering komt er dankzij een ervaren team ingenieurs die en een gevarieerd en vooruitstrevend gamma softwaretools. “We hebben heel wat klanten uit de Europese en zelfs Russische en Amerikaanse automobielsector en hebben daarom lokale kantoren geopend in het Roemeense Craiova en het Spaanse Valencia”, legt Kenis uit. “Het doel is altijd om via een goed en direct contact met onze klant projecten uit te werken. Door processen te analyseren en ‘bottlenecks’ weg te werken kunnen we heel veel win-win situaties creëren.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels