Besparende lichtadviseurs
Frank Vandijck & Danny Geuens VDGE BVBA

Besparende lichtadviseurs

bedrijfsprofiel

In tijden waar energieprijzen blijven stijgen, kan de juiste verlichting het verschil maken. “Bedrijven kunnen 40% tot 50% op hun energiefactuur besparen door te investeren in aangepaste verlichting”, vertellen Frank Vandijck en Danny Geuens van VDGE. “Met de opmars van de LED-verlichting is het voor hen echter niet eenvoudig om de juiste keuzes te maken. Elke situatie is immers anders. Met VDGE BVBA helpen wij hen om de beste oplossing te vinden. Wij bieden professioneel advies op maat én geven garanties: over de lichtsterkte, de terugverdientijd en het subsidiedossier.”

Renovatieprojecten 

“Bij meubelzaak Eurotan in Lommel hebben we recent alle oude verlichting vervangen. En dat rendeert”, zegt Danny Geuens. “Wij gaan eerst ter plaatse en brengen grondig in kaart wat de concrete verlichtingsnoden inhouden. Waar is er behoefte aan extra verlichting? En hoe intensief wordt elk licht gebruikt? Op basis van die input werken wij een lichtstudie op maat uit. Daarbij brengen we ook het subsidiedossier in orde, berekenen wij de terugverdientijd én we omschrijven de garanties die we waarborgen tot in detail. Pas wanneer de klant weet hoeveel het totaalproject hem gaat kosten en op welke termijn die investering terugverdiend zal zijn, beslist hij of de aanpassingen wil doorvoeren. Tot dan betaalt hij geen cent.”

Nieuwbouw

“Ook bij nieuwbouwprojecten kiezen we resoluut voor energiezuinige verlichtingsoplossingen”, aldus Frank Vandijck. “Dat betekent niet automatisch een keuze voor energievriendelijke LED-verlichting. In de nieuwe vestiging van Watertechniek Teunissen in Arendonk kozen we heel bewust voor een combinatie van LED en TL. Wanneer het aantal branduren van de lampen erg laag is, kan je de hogere aankoopprijs van LED-verlichting niet snel genoeg terugverdienen. Bovendien zocht de klant in dit geval naar een manier om hele hoge rekken van 12 meter optimaal te verlichten. In zo’n situatie blijven TL-lampen nog altijd de beste keuze. Maar standaardoplossingen bestaan niet. Elk project is anders en vraagt een oplossing op maat.”

Tevreden klanten

“Klanten zijn ontzettend tevreden omdat de garanties die we geven op het vlak van lichtsterkte en subsidieberekeningen effectief kloppen”, stelt Frank Vandijck. “Bij het begin van het project weten ze perfect waar ze aan beginnen. Ook over onze naservice zijn ze erg enthousiast. Ons engagement stopt immers niet nadat de werken uitgevoerd zijn. En omdat we enkel met een eigen fabricaat – de VDGE-verlichting – werken, kunnen we snel schakelen en de prijs zo veel mogelijk drukken.”.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels