Meerschman doet meer
Lieven Meerschman Meerschman Aalst

Meerschman doet meer

Meerschman Aalst

‘Deutsche Gründlichkeit’ is iets waar we ook in België heel gevoelig voor zijn. Om die reden grijpen heel wat ondernemers graag terug naar BMW om hun vloot aan bedrijfswagens te stofferen. Kiezen voor BMW Meerschman in Aalst, Zottegem en Ninove is voor hen dan ook een logische keuze.

Sinds 1982 vormt de familie Meerschman een geslaagde tandem met het bekende Duitse automerk. “We zijn er destijds in Ninove mee gestart, in 1999 openden we ook een concessie in Zottegem. Vorig jaar namen we dan Garage Romein in Aalst over, dat zo meteen onze grootste vestiging vormt”, legt Lieven Meerschman uit. Hij leidt de drie concessies samen met zijn broers Patrick en Danny.

Hoge restwaarde

In Aalst ligt de klemtoon sterk op een aanbod van kwalitatieve bedrijfswagens. “Eén van onze specialisten legt zich integraal op dergelijke oplossingen toe. Onder meer de aantrekkelijke leasingprijzen, het imago en de uitstraling van het merk overtuigen heel wat klanten. De hoge restwaarde trekt hen doorgaans definitief over de streep, omdat die toelaat om de wagen aan een interessante prijs door te verkopen.”

Sinds twee jaar overvleugelt de vraag naar benzinewagens die naar dieselvoertuigen. “Dat heeft heel veel te maken met maatregelen van de regering, waar onze klanten razendsnel op inspelen. Het aantal elektrische wagens is momenteel nog verwaarloosbaar, maar dat zou relatief snel kunnen veranderen. BMW zet steeds feller in op elektrisch rijden en biedt via de nationale actie ‘Switch to Electric’ bedrijven en zelfstandigen zelfs de kans om een week lang gratis een BMW i3-model te testen. Naarmate de autonomie van de batterijen verder zal toenemen, zullen deze modellen almaar populairder worden.”

Metamorfose

Intussen blijft de familie Meerschman stevig investeren. “Volgend jaar starten de werken voor onze nieuwe vestiging in Aalst, op een boogscheut van de E40. Als we daar begin 2020 onze intrek hebben genomen, komt er in Ninove een splinternieuwe zaak voor carrosserie en ‘used cars’. In 2011 hadden we al geïnvesteerd in een nieuwbouw in Zottegem, op een andere locatie.”

De zaakvoerders waken erover dat de expansie van hun onderneming het familiale karakter niet ondergraaft. “Die persoonlijke aanpak is een surplus dat onze klanten oprecht waarderen en dat bijdraagt tot de sterke uitstraling van ons bedrijf”, besluit Lieven Meerschman.

Meerschman Aalst

Moorselbaan 370
9300 Aalst

T. 053 76 90 04

aalst@meerschman.net.bmw.be
meerschman.bmw.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels