Diepgaand partnership
Thomas Closse
& Stijn Verdonck
Testimonial - Häfele
- Meubelmakerij
Stijn Verdonck

Diepgaand partnership

Testimonial - Häfele - Meubelmakerij Stijn Verdonck

Voor Meubelmakerij Stijn Verdonck is Häfele, de specialist in beslagtechniek en elektronische sluitsystemen, zoveel meer dan een leverancier. “Bij speciale projecten kan ik beroep doen op de technische ondersteuning en professionele feedback van mijn betrouwbare partner”, stipt zaakvoerder Stijn Verdonck aan.

Ik leerde technisch commercieel afgevaardigde Thomas Closse zes, zeven jaar geleden kennen. Onze samenwerking is alsmaar nauwer geworden. Häfele denkt mee met mij. Voor standaardmaterialen en producten ga ik online te werk, maar voor specifieke technische issues doe ik beroep op Thomas. Häfele biedt graag ondersteuning aan”, vertelt Stijn Verdonck.
“Häfele staat ook bekend voor zijn snelle levering. Bovendien drukt het bedrijf bij grote projecten de prijs. Daarbij denk ik aan de opdracht in de WTC-toren in Brussel, waar ik 21 keukens moest plaatsen, of inrichtingsprojecten als Tondelier in Gent, het Louvre in Abu Dhabi en de container van de civiele bescherming, van waaruit de coördinatie bij rampen zou gebeuren. Toch richt ik me niet specifiek op dit soort projecten. Particulier maatwerk, onder meer voor architecten, vormt 80 tot 85% van onze omzet.”

Productontwikkeling

“De wisselwerking tussen Meubelmakerij Stijn Verdonck en ons is groot. We leren veel van elkaar”, vervolgt Thomas Closse. “Als afgevaardigden zijn we de ogen en oren van Häfele. We profileren ons het laatste decennium meer als ontwikkelaar. Onze ledverlichting, schuifdeurtechniek en modulaire dressingsystemen zijn daar exponenten van, maar onze samenwerking uit zich ook op andere vlakken. Automatisering is zowel voor onze klant als onszelf een hot item. Een andere evolutie is het verdwijnen van de stock bij onze klanten door het succesvolle onlineverhaal.”
“Intussen ben ik 26 jaar bezig”, pikt Stijn Verdonck in. “Wij zijn nog steeds aan het groeien, op ieder domein. Ik verwacht dat Häfele meegaat in dit verhaal. Zo moeten we bijvoorbeeld op vlak van administratieve verwerking proberen de manuele input over te slaan. Nu gaat er nog te veel tijd verloren door de dubbele controle. De implementatie van een automatisch systeem zal niet simpel zijn, maar Häfele zal ook bij deze uitdaging weer een meerwaarde bieden”, is Stijn Verdonck overtuigd.

Nieuwe showroom

Häfele Belgium, gevestigd in Zele, is de Belgische vestiging van een Duits familiebedrijf met vier vestigingen en dochterbedrijven in veertig landen. Als fabrikant en toeleverancier voor de meubel- en bouwindustrie heeft het een aanbod van 100.000 producten van A-merken en kwalitatieve huismerken.

"Nadat we ons aanvankelijk vooral richtten op meubelbeslag, oriënteren we ons in België sinds enkele jaren op functionele oplossingen voor interieurinrichting. Ledverlichting maakt daar deel van uit", legt Thomas Closse uit. "Het wijde aanbod aan uit voorraad leverbare producten is een grote troef, net als de ondersteuning bij maatwerk. De jongste jaren scoren we ook steeds beter in de projectmarkt, bijvoorbeeld bij hotels. Daar vallen ook de toegangscontrolesystemen van ons huismerk Dialock in de smaak."
Sinds halfweg dit jaar beschikt het bedrijf over een gloednieuwe showroom in Zele, waar klanten en partners welkom zijn om zich te laten informeren over de meest recente trends en innovaties.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels