Gefundeerde <br> samenwerking
Nico Terryn
& Kenny Heirwegh
Nico Terryn - Hevi bvba

Gefundeerde
samenwerking

Testimonial - Nico Terryn - Hevi bvba

HEVI doet voor zijn funderingsberekeningen en beschoeiingen constant beroep op raadgevend ingenieur Nico Terryn. “In deze materie is er gewoonweg een bijzonder specifieke ervaring nodig om tot een doordachte en economische oplossing te komen”, verklaart bedrijfsleider Kenny Heirwegh.

“In 2002 legde ik de eerste contacten met Nico Terryn”, blikt Kenny Heirwegh terug. “Het werd me toen al duidelijk dat niet elke ingenieur in aanmerking komt als partner in onze business. Anderzijds zagen we sommige collega’s met een interne studiedienst worstelen met hun verantwoordelijkheden. Een onafhankelijke externe ingenieur biedt in elk geval een grotere zekerheid en is telkenmale een meerwaarde in geval van geschillen of meningsverschillen over de voorgestelde oplossing.”

Nood aan
praktijkkennis

“Ik kon van meet af aan mijn opgedane ontwerpervaring in de funderingstechniek als troef uitspelen bij het toen nog jonge bedrijf HEVI”, blikt Nico Terryn terug. “Onze samenwerking is nooit meer stilgevallen. Het is zonder meer een win-winsituatie. Het grote verschil tussen de klassieke ontwerpberekeningen van bijvoorbeeld gewapend beton en die van funderingen en beschoeiingen, is dat de materialen sterk verschillen. Beton wordt in een centrale gemaakt met een sterke kwaliteitscontrole en heeft dus voorspelbare eigenschappen. De ondergrond daarentegen is heterogeen en dus minder voorspelbaar. Daarom is een geotechnisch ontwerp meer onderhevig aan de interpretatie van proeven en omstandigheden. Het werk van een geotechnisch ingenieur vereist sowieso meer ervaring en praktijkkennis.”

Inperking van technische risico’s

“Door te steunen op de expertise van Nico Terryn blijven wij steeds op de hoogte van de nieuwe normen of gewijzigde rekenmethodes”, stipt Kenny Heirwegh aan. “Bovendien zorgt onze samenwerking voor een gunstige basis om technische problemen of moeilijke werken samen te bestuderen, zodat de klant de beste oplossing krijgt. Het werken met een externe ingenieur biedt een bredere basis om problemen aan te pakken en zorgt ook voor een beperking van de technische risico’s en het vermijden van eventuele valkuilen.”

“Voor mij is de samenwerking met HEVI altijd interessant geweest om bij te leren over beschoeiingstechniek en zo up-to-date te blijven over de ontwikkelingen in deze sector”, vult Nico Terryn aan. “Bovendien bezorgt onze samenwerking met verschillende klanten van onze partner voor een grotere naambekendheid, zodat ik ook de andere tak van ons kantoor, de klassieke stabiliteitsstudies, volop heb kunnen uitbouwen. Daardoor is onze groei verzekerd.”

Bij HEVI draait het om kwaliteit en degelijkheid. “Zo verbeteren we alsmaar onze technieken om zo veel mogelijk schade te voorkomen. Onze onderschoeiingsmethode is door onze specifieke uitvoeringsmethode nu al jarenlang schadevrij, iets wat door alle verzekeringsmaatschappijen wordt geapprecieerd.”

“Ik zorg dan weer voor correcte berekeningen, zodat de goede uitvoering combineerbaar is met een correct ontwerp”, besluit Nico Terryn.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels