Is een centraal stofafzuigsysteem een nuttige investering?
Wim De Clercq Cabine Service Belgium

Is een centraal stofafzuigsysteem een nuttige investering?

Vraag & Antwoord - Cabine Service Belgium

Of je in de ontwerpfase bent voor het bouwen van een atelier of op zoek bent naar manieren om je huidige te upgraden, een centraal stofafzuigsysteem zou bovenaan je verlanglijst moeten staan. De werking van een centraal stofafzuigsysteem is eenvoudig én praktisch. Eén krachtige aanzuigturbine met filter en opvangbak wordt voorzien van een zuigleiding naar strategisch gekozen plekken. Hier eindigt het leidingsysteem in een afzuigpunt waarop een flexibele slang is aan te sluiten, waarna het schuren en stofzuigen kan beginnen.

Betere luchtkwaliteit

Personen die in een stoffige omgeving werken, merken meteen het verschil. De reden is simpel: in tegenstelling tot mobiele stofzuigers die de opgezogen lucht terug de ruimte inblazen, onttrekt het centraal stofafzuigsysteem volledig de vervuilde lucht. Een centraal stofzuigsysteem werkt en filtert beter dan de mobiele stofzuigers.

Aanzienlijk stiller

We zijn zo gewend aan het geluid dat stofzuigers maken. Bij een centraal stofafzuigsysteem valt de afwezigheid van het motorgeluid direct op. Die bevindt zich namelijk buiten de werkzone, waardoor er van geluidshinder geen sprake meer is.

Krachtige afzuiging

De stofzuigerturbine in een centraal stofafzuigsysteem is minstens driemaal zo krachtig in vergelijking met een gewone stofzuiger. Bij het ontwerp wordt, naast het aantal gebruikers, ook de lengte van de leiding in rekening gebracht. Zo wordt het meest optimale toestel bepaald voor jouw noden, zodat de juiste onderdruk voor een probleemloze werking gegarandeerd is. In grotere ruimtes en ateliers wordt via frequentiesturing steeds de correcte afzuiging gecreëerd ten opzichte van het aantal effectieve gebruikers.

Flexibel werken

Als jouw atelier meerdere werkposten heeft, zal het je rendement doen stijgen. Laten we eerlijk zijn: het is heel onhandig om de stofzuiger, elektrische verlengkabels en slangen telkens te verplaatsen. Met een centraal systeem is alles altijd direct binnen handbereik en klaar voor gebruik. Door bij de afzuigpunten een energiepaneel te voorzien, zorgen we ervoor dat er op de juiste punten in de werkzone alle energiebehoeften (zoals perslucht en elektriciteit) aanwezig zijn.

Weinig onderhoud

Centrale stofafzuigsystemen beschikken doorgaans over filterpatronen. Stofdeeltjes dringen niet door in het filteroppervlak zoals bij conventionele filtermaterialen. Bij de automatische filterreiniging wordt via een persluchtpulse de filter in één beweging volledig gereinigd.
Met andere woorden: zowel in een nieuw als een te moderniseren atelier, kies je met een centraal stofafzuigsysteem van HCV voor een hoogwaardige oplossing met een lange levensduur. Een centraal stofafzuigsysteem voegt meerwaarde toe aan je bedrijfsgebouw en is een goedkopere oplossing dan verschillende mobiele stations.


Deze expertise werd aangeboden doorCabine Service Belgium

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels