Aantrekkelijke buitenomgeving zonder onderhoudszorgen
Sofie De Maeght
Dimitri Sleeuwagen
& Philip Van Buggenhout
SD Tuinen - Mape Keukens

Aantrekkelijke buitenomgeving zonder onderhoudszorgen

Testimonial - SD Tuinen - Mape Keukens

Bij Mape Keukens in Erpe-Mere staat gebruiksvriendelijk design met esthetische meerwaarde voorop. Logisch dus dat ze ook voor de heraanleg van de parking die gouden combinatie zochten. SD Tuinen – zowat kind aan huis bij de familie Van Buggenhout – goot die wens in een ontwerp op maat. Uiteraard voerden ze het vervolgens ook met veel plezier en kennis van zaken uit.

Het is even nadenken wie van de familie nu weer als eerste beroep deed op SD Tuinen. “Ze zijn al zolang bij ons aan de slag”, legt Philip Van Buggenhout uit. “Maar ik denk dat het bij ons thuis begon. Via een kennis had ik Sofie en Dimitri gecontacteerd om snoeiwerken uit te voeren. Daarna hebben ze een deel van onze tuin aangeplant. En dan zijn mijn ouders ook op de kar gesprongen. We werken ondertussen al tien jaar samen met SD Tuinen.”

Een boost voor de parking

Privétuinen en onderhoud staan dus al lang op het conto van SD Tuinen. Recent mochten ze daar nog een opdracht aan toevoegen: de aanleg van de buitenomgeving bij de familiezaak Mape Keukens. Sinds de parking zo’n dertig jaar terug was aangelegd, was er nog weinig aan de beplanting gebeurd. Het was dan ook dringend tijd voor nieuw groen. Als tevreden klanten gaven Philip en zijn zus Sandrine SD Tuinen carte blanche.

“Er waren natuurlijk wel enkele voorwaarden”, legt Sofie De Maeght uit. Zij runt het tuinbedrijf samen met haar man Dimitri Sleeuwagen. “Het moest in de eerste plaats onderhoudsvriendelijk zijn. Tegelijk moest het esthetische aspect aandacht krijgen, gezien Mape een interieurzaak is. Dan wil het oog natuurlijk ook wat. Net daarom wilde ik niet enkel met massieven werken. Door bodembedekkers te combineren met bloemen creëerden we een fijnere, delicate afwerking, passend bij de projecten van Mape.” En passend bij het brugje over het water, dat je tot aan de inkom van de winkel brengt.

Ervaren team aan de slag

Het uiteindelijke ontwerp omvatte 235 vierkante meter aanplantingen. Naast laag, groenblijvend massief en heestermassief met bloemen, is er ook zo’n 90 vierkante meter beukenmassief aangeplant. Dat is gesnoeid op één meter hoogte met een organische vormgeving. Voor de planten in de grond gingen, voegde SD Tuinen aangepaste meststoffen toe aan de perken. Die waren erg verarmd en een paradijs voor kattenstaarten. Nu de grond terug voedzaam is, komt het onkruid niet meer tussen de nieuwe begroeiing piepen. 

“De aanplant verliep vlot”, weet Philip. “Het team werkt als een geoliede machine. Ze zijn perfect op elkaar ingespeeld. Dat geldt trouwens ook voor het onderhoud. Voor elk periodiek onderhoud komt dezelfde ploeg langs. Ze weten precies wat er moet gebeuren.” En Philip zelf weet precies wat het hem gaat kosten. Hij sloot namelijk een onderhoudscontract af, een vaste prijs om alles tiptop in orde te houden. SD Tuinen gaat er regelmatig langs. Een troef van de regionale verankering. “Dat heeft zo zijn voordelen”, benadrukt Sofie. “Als je een probleem snel detecteert en aanpakt, kan je vaak erger voorkomen. Het resultaat van vakkennis en een proactieve aanpak. En van de liefde voor groen, uiteraard.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels