Bouwen op vertrouwen
Kris Kegels
& Stijn Van Remortel
Bouwwerken Kegels

Bouwen op vertrouwen

Bedrijfsprofiel - Bouwwerken Kegels

‘Waar jong en oud hun gedrevenheid en ervaring delen, om zo te komen tot waar we voor staan: kwalitatief bouwen en tevreden klanten.’ Het leest als een roman, maar bij Algemene Bouwwerken Kegels is die omschrijving pure werkelijkheid. In en rond Beveren groeide de firma uit tot een vaste waarde. “Het grootste compliment dat we krijgen? ‘Het is met Kegels, dus dat gaat in orde zijn’, horen we vaak. Zoiets motiveert”, zegt bestuurder Stijn Van Remortel.

In 2008 richtten broers Filip en Kris Kegels Algemene Bouwwerken Kegels op. In 2015 vervoegt Stijn van Remortel de firma en worden de aandelen herverdeeld. Filip zet een stap opzij om politieke redenen. Hij is eerste schepen in Beveren. Hij vervult nog wel enkele administratieve taken binnen het bedrijf. Een ommezwaai voor de firma, die zich tot dan voornamelijk toelegde op ruwbouw- en dakwerken bij appartementen, residentiële woningen, hotels en bed & breakfasts, zoals Het Verborgen Geluk net over de Nederlandse grens.

“Die ruwbouw- en dakwerken blijven een belangrijk onderdeel van onze activiteiten, maar in 2015 hebben we samen met een investeerder een grond in Kieldrecht aangekocht en daar ons eerste sleutel-op-de-deurproject in eigen beheer gerealiseerd.”

Verder op het elan

De ambitie is om die ingeslagen weg nu verder te zetten. Momenteel loopt er nog totaalproject in Sint-Gillis-Waas waar alle zes wooneenheden meteen werden verkocht. Een derde project, een omvangrijk appartementencomplex in de Kasteeldreef in Beveren, is in ontwerpfase.

“We willen als bouwpromotor verder uitgroeien tot een gevestigde naam in de regio. Vandaag staan we al bekend om onze kwalitatieve uitvoering. Dat we met een gedisciplineerd en ervaren team werken, met Kris Kegels die mee op de werf staat, heeft daar een belangrijk aandeel in. Bovendien kunnen we voor deze projecten rekenen op betrouwbare onderaannemers. Die poule van partners vullen we graag verder aan. Zo staan we steeds open voor nieuwe samenwerkingen.”

Eigentijdse scenario’s

Uniek bij Algemene Bouwwerken Kegels zijn de diverse scenario’s voor de eigen projecten. Zo kan de onderneming zelf op zoek gaan naar een investeerder voor iemand die een grond wil verkopen en daar direct inkomsten voor wil. Een tweede manier is volgens het recht van opstal, waar de ontvangsten hoger liggen maar sporadisch binnenlopen naarmate de verkoop vordert.

“Een ander scenario is om samen met de eigenaar van de grond het project volledig in samenspraak op te zetten. Bij sommigen ligt zo’n verkoop vaak gevoelig. Zij hebben hier zelf beslissingsrecht, van ontwerp en offertes tot afwerking, en op termijn een hogere opbrengst. En natuurlijk mogen ook investeerders zich altijd melden om samen een droomproject te realiseren.”

 

Algemene Bouwwerken Kegels
Sportpleinstraat 61
9130 Beveren
M. 0486 52 34 48 (Kris)
M. 0473 78 54 64 (Stijn)
info@kegelsbouw.be
www.kegelsbouw.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels