Ervaren glasspecialisten
Tim
& Michiel Weemaes
Weemaes

Ervaren glasspecialisten

Bedrijfsprofiel - Weemaes

Weemaes en glas, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Of zoals zaakvoerder Michiel Weemaes het samenvat: “Wij plaatsen alle glas dat in een gebouw kan.” Daarvoor staan 25 specialisten garant die doen wat ze beloven.

Aangezien zaakvoerders Michiel en Tim Weemaes opgroeiden in het familiebedrijf van hun ouders, Peter Weemaes Glaswerken in Oudenaarde, komt hun liefde en passie voor mooi afgewerkt glas altijd bovendrijven. Acht jaar geleden besloten ze het levenswerk van vader en moeder voort te zetten. Er werd een nieuwe vennootschap gesticht en het bedrijf verhuisde naar Drongen.

Michiel en Tim hanteren niet zomaar de baseline ‘Glas is ons vak’, ze menen het ook. “Wij plaatsen alle glas dat je in een gebouw kunt bedenken”, klinkt het. Weemaes herstelt over heel Vlaanderen glas in opdracht van verzekeringsmaatschappijen, patrimoniumbeheerders, syndici, facilitymanagers, sociale huisvestingsmaatschappijen en noem maar op. 

Glas oude stadsbib en Tijsluis

“Renovaties voeren we vooral uit voor particuliere klanten, maar we zijn bijvoorbeeld ook al het glas uit de oude stadsbib in Gent en de Tijsluis in Dendermonde aan het vervangen.” Weemaes vervangt enkel of dubbel glas met behoud van de bestaande raamprofielen en plaatst hoogrendementsglas.

Ook op de projectmarkt toont de glasspecialist uit Drongen zich bijzonder actief. “Daar werken we vooral voor aluminiumconstructeurs en raamfabrikanten, die de plaatsing van het glas uitbesteden. Dat kunnen raampartijen van dubbel of drievoudig glas zijn met een gewicht van soms 500 tot 600 kilo, waar je dus echt kennis van zaken nodig hebt”, klinkt het nog. Weemaes plaatst op vraag van ontwikkelaars en bouwbedrijven ook glazen balustrades zonder zichtbare profielen op terrassen.

Glazen kantoorwanden

Nu landschapskantoren meer en meer hebben afgedaan omdat ze als te storend worden ervaren, krijgt Weemaes meer en meer vraag naar glazen kantoorwanden. “Zo behoud je een ruimtelijk gevoel, maar hebben medewerkers weer meer privacy.”

Andere opdrachten waarin Weemaes goed thuis is: het plaatsen van interieurglas zoals glazen deuren, douches, spiegels en nieuwbouwwoningen en publieke gebouwen uitrusten met brandwerend glas.

Heel wat troeven

De grootste troeven van het bedrijf zijn 40 jaar ervaring, snelle leveringen en interventies, een persoonlijke aanpak en een transparante prijspolitiek. “We doen op alle vlakken wat we beloven. Welke klant ook een beroep op ons doet, we ontzorgen iedereen met de hoogste professionaliteit in zijn of haar glaswerken. Onze medewerkers stralen dat ook uit.”

Weemaes
Koninginnelaan 25
9031 Drongen
T. 09 296 40 07
info@weemaes.be
www.weemaes.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels