Is een 3D-visualisatiebedrijf nog wel rendabel?
Femke Van den Boorn FvdB Group

Is een 3D-visualisatiebedrijf nog wel rendabel?

Vraag & Antwoord - FvdB Group

3D-visualisaties zijn een vanzelfsprekendheid geworden. Ze vullen 2D-plannen aan. Als je ze als (interieur)architect niet aan je klanten levert, krijg je ongetwijfeld de vraag naar 3D-renders voorgeschoteld. Zelfs landschapsarchitecten voelen zich ‘verplicht’ om 3D-ontwerpen te tonen. Zonder meerprijs, uiteraard. Maar heb je daar nog wel een 3D-visualisatiebedrijf voor nodig?

Het antwoord is kort en bondig: nee. De vele uren werk die een 3D-visualisatiebedrijf in één perfect plaatje steekt, kosten handenvol geld. En die kostprijs kun je als (interieur- of landschaps)architect niet doorrekenen aan je eindklant. De oplossing: je 3D-visualisaties zelf verzorgen.

Intuïtieve software

Dankzij de gebruiksvriendelijke software Rockit3D kunnen architecten rechtstreeks vanuit SketchUp zelf 3D-beelden genereren. De tool is ontwikkeld voor architecten, door architecten, vanuit hun eigen ervaringen. Nog een sterke troef is dat je via die software niet per beeld betaalt. Als je intekent voor een maandabonnement betaal je 25 euro (excl. btw), wie meteen een jaarabonnement afsluit, geniet nog van een korting en betaalt maandelijks 18 euro (excl. btw). Ongeacht het aantal renders. Uiteraard kun je bij ons terecht met vragen of ondersteuning. In de Verenigde Staten werken heel wat architecten al op deze manier. Simpelweg omdat het efficiënt, klantgericht, tijd- en kostenbesparend is. In België zijn we nog iets conservatiever.

Partnerships

In de ontwerpfase verandert een plan meermaals. Dankzij Rockit3D kun je je klant op elk ogenblik 3D-beelden voorleggen. Daarom is de software in de eerste plaats vooral gericht op kleinere (interieur)architectenbureaus. Projectontwikkelaars en makelaars werken vaak met min of meer afgewerkte plannen. Zij kunnen uiteraard wel nog bij een gespecialiseerd 3D-visualisatiebedrijf aankloppen. In dat geval is een 3D-visualisatiebedrijf geen tussenpartij maar een partner. Ervaren experts zorgen voor meerwaarde door onder andere de juiste camerastandpunten te bepalen, of heel gedetailleerd te werk te gaan. Op die manier genereren ze state-of-the-artrenders die het verkoopproces versnellen.

Deze expertise werd aangeboden door FvdB Group

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels