Operationele perfectie en betrouwbare rapportering
Wouter Trappers,
Philippe Van den Bossche
& Diego Van de Voorde
VGD CFO Services

Operationele perfectie en betrouwbare rapportering

Bedrijfsprofiel - VGD CFO Services

De dienst CFO Services van adviesverlener VGD staat ondernemingen bij met de optimalisatie van bedrijfsprocessen en managementrapportering. Het team experten begeleidt bedrijven die de toekomst efficiënt en geïnformeerd tegemoet willen treden. Aan het woord zijn Wouter Trappers, Philippe Van den Bossche en Diego Van de Voorde, adviseurs van de dienst CFO Services.

Wouter: “We zijn een team van acht financiële specialisten en businessanalisten. Onze dienstverlening bestaat uit twee grote pakketten. Enerzijds begeleiden we ondernemingen naar een geïntegreerde en efficiënte organisatie door de optimalisatie van financiële en operationele processen. 

Anderzijds zorgen we voor een rapportering die een real time inzicht geeft in de prestaties van de onderneming. Zo kunnen zaakvoerders en financiële managers steeds geïnformeerde beslissingen nemen en bedrijfsstrategieën ontwikkelen vanuit betrouwbare data.”

Digitaliseren en automatiseren

Philippe: “We zien dat onze klanten vaak manueel rapporteren en dat dit niet altijd op een uniforme manier gebeurt. Dit is tijdrovend en het zorgt voor een potentieel hoge foutenlast. Het verhindert ook een juiste interpretatie van de beschikbare data. Wij zorgen ervoor dat bedrijven toegang hebben tot operationele en financiële data via de geautomatiseerde rapporteringsoplossingen. 

We maken ook een analyse van de onderliggende processen. Zo stellen we vast hoe onze klant meer gestructureerd en efficiënt kan werken. We vertalen dit naar de juiste digitale oplossingen. Betere data vormen immers de basis voor betere bedrijfsprocessen en vice versa.” 

Concrete oplossingen voor herkenbare uitdagingen

Diego: “We zijn in de eerste plaats onafhankelijke adviseurs, we luisteren eerst naar de pijnpunten van de ondernemer vooraleer we een voorstel op maat uitwerken. We vormen de verbinding tussen de ondernemer en de IT-consultants. We stellen immers al te vaak vast dat IT-experten niet altijd de taal van de onderneming spreken of de specifieke noden niet begrijpen.” 

“We schotelen onze klanten geen complexe analyses voor. Integendeel, we zoeken samen naar herkenbare uitdagingen. We werken een plan van aanpak uit en we voorzien concrete oplossingen die we implementeren, testen en evalueren tot we tot een toekomstgerichte en duurzame oplossing komen.”

Operationele perfectie voor de bouwsector

Verschillende bedrijven uit de bouwsector, zoals Bouwgroep Poppe en Groep Huyzentruyt vertrouwen op de VGD-adviseurs om hun operationele processen en managementrapportering op te zetten. Group Huyzentruyt besliste in 2018 om de werking van het bedrijf grondig te herzien. Efficiëntie en betrouwbare rapportering stonden hierbij centraal. 

Philippe: “We deden een grondige functionele analyse en vertaalden de wensen van het bedrijf naar een gebruiksvriendelijke rapportering in BrightAnalytics. We bouwden daarmee een brug tussen de financiële experts van Groep Huyzentruyt en de IT specialisten van BrightAnalytics. Zo maakten we de operationele perfectie die onze partner nastreefde mogelijk. 

 

VGD CFO Services
Brusselsesteenweg 94
9090 Melle
T. 09 210 11 93
philippe.van.den.bossche@vgd.eu
be.vgd.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels