Probleemoplossend denken
Renaat De Fleurquin
& Olivier Bulteel
AR Creaties - Bulinvest

Probleemoplossend denken

Testimonial - AR Creaties - Bulinvest

Een appartement aan de kust spreekt nog steeds tot de verbeelding, zeker als het de prestigieuze flair van Knokke combineert met een kwalitatieve afwerking tot in de puntjes. Vanuit die overtuiging vonden projectontwikkelaar Olivier Bulteel en AR Creaties uit Wetteren elkaar. Het eerste project samen was in een mum van tijd verkocht, logisch dus dat beide partijen ondertussen al hard timmeren – letterlijk en figuurlijk – aan het tweede. 

Wie als professional actief is in de bouwsector, moeten we er ongetwijfeld niet van overtuigen: tijdens verbouwingen kom je onvoorziene dingen tegen. Ook wie de privéwoning onder handen laat nemen, krabt zich weleens in de haren. “Hoe groot of bescheiden een renovatie ook is, op dat moment is een proactieve partner de doorslaggevende factor, iemand die probleemoplossend denkt en de handen uit de mouwen steekt. Dat is hoe ik zelf de dingen benader. In AR Creaties heb ik een partner gevonden die die visie deelt”, zegt Olivier Bulteel.

Professionele klik

Als iets goed is, mag het gezegd worden. Binnen de wereld van de projectontwikkeling gebeurt dat ook. Via een lovende concullega kwam Olivier bij AR Creaties terecht. “Bij onze eerste meeting was er meteen een klik”, herinnert de projectontwikkelaar zich. “Ik merkte van bij de start dat Renaat en het hele AR Creaties-team ambitieus zijn en de lat hoog leggen, met respect voor het budget en het rendement van een project. We willen kwaliteit leveren voor een prijs waar we nog iets op kunnen verdienen, dat spreekt voor zich.”

Daarnaast gaven vooral de korte opvolging (door een vaste projectleider) en flexibiliteit de doorslag voor een professionele samenwerking. “Het grote voordeel is dat we ervaren vaklui in verschillende segmenten in ons eigen team hebben. Schrijnwerk, elektriciteit, bouwkundige zaken: die kennis komt van pas wanneer zich onvoorziene problemen voordoen. Bij het appartement in Knokke was er bijvoorbeeld plots een afvoer bijgekomen tussen het opmeten van het badkamermeubel en de plaatsing. We konden in onze eigen schrijnwerkerij snel de nodige aanpassingen doen. Amper twee dagen later was het meubel weer op de werf om te installeren. Dat was noodzakelijk om de vooropgestelde deadline te halen”, geeft Renaat De Fleurquin, zaakvoerder van AR Creaties, een voorbeeld.

Totaalafwerking

Het beste bewijs van een goede professionele match? Het appartement stond amper twee weken te koop. De moderne inrichting met warme accenten en een praktische indeling, bleek een schot in de roos. AR Creaties werkte een bestaand ontwerp uit, want er was al een binnenhuisarchitect aan de slag gegaan voor Olivier.

“AR Creaties optimaliseerde de technische tekeningen waar nodig, zodat we snel van start konden met de eigenlijke werken. Onder meer de sanitaire afvoeren moesten worden verlengd en verplaatst. Als je daarvoor over en weer moet naar je architect of studiebureau, verlies je kostbare tijd.” Ook voor andere technisch complexe elementen, zoals de ledlijnen en de ingebouwde verlichting, werkte AR Creaties in detail technische plannen uit, om niets aan het toeval over te laten. De vlotte samenwerking en snelle verkoop lieten beide partijen met een goed gevoel achter. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er ondertussen een tweede samenwerking (die nog een stapje verder gaat) in uitvoering is. Voor dit appartement in Knokke maakte AR Creaties ook het ontwerp van de interieurafwerking. 

“We richten ons steeds meer op die totaalprojecten. Bij de eerste contacten wist Olivier nog niet dat we dit ook doen”, licht Renaat toe. “We richten ons steeds meer op die totaalprojecten, omdat we onze klanten maximaal willen ontzorgen en we  gewoon ook de kennis en ervaring in huis hebben om tot een kwalitatief resultaat te komen.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels