Uitgebalanceerde en duurzame architectuurparels
Laurence Verstuyft &
Tom Deloose
Juxta

Uitgebalanceerde en duurzame architectuurparels

Profiel - Juxta

JUXTA architectuur is de ideale partner voor een inspirerend ontwerp, een uitgekiende projectorganisatie en een stipte opvolging van de werkzaamheden. “Wij creëren geen luchtkastelen, maar kwaliteitsontwerpen die ook realiseerbaar zijn, binnen timing en budget. Eén gedreven projectarchitect, met een volledig team achter zich, begeleidt het project met kennis van zaken, van begin tot eind”, stipt CEO Tom Deloose aan.

Het 29-koppige architectenbureau focust voornamelijk op grote projecten. “Wij verzorgen het volledige architectuurverhaal, van masterplan tot deurklink. Wij coördineren zorgvuldig alle studies, van schetsontwerp tot oplevering. Onze architecten hebben allemaal één of meerdere specialisaties  zoals restauratie, duurzaamheid, waterhuishouding, sport ... Ons kantoor beschikt ook over een aparte BIM-cel die elk project haarfijn in 3D uittekent. Al deze expertise stelt ons in staat om een brede range van typologieën te doen, gaande van residentiële projecten over kantoor-, onderwijs- en cultuur- tot publieke gebouwen.

Zo heeft JUXTA architectuur het inkomgebouw van Janssen Pharmaceutica gerealiseerd. Het politiekantoor van Hasselt en Oostende, de wielerpistes van Gent en Roubaix, de restauratie van het Gruuthusemuseum in Brugge, het Belfort en de Lakenhallen in Ieper en de Pier van Blankenberge zijn eveneens ware visitekaartjes. Daarnaast kan het kantoor ook heel wat residentiële projecten op zijn conto schrijven, in Gent, Brakel, Ruddervoorde, Oostakker, Oostduinkerke…

“Doordat we nieuwbouw combineren met renovatie zijn ook herbestemmings- en reconversieprojecten een kolfje naar onze hand. In Gent deden we onder meer de Baudelokapel en de Blaisantkerk. Bij residentiële projecten focussen we op hedendaagse leef- en woontrends, zoals verdichting, betaalbaar wonen in de stad en leefbare mobiliteit”, vervolgt Architect-Vennoot Laurence Verstuyft.

Ideale mix van functioneel en artistiek

“We zijn een kantoor met een lange traditie en een frisse toekomst voor ons. Om die breuklijn vorm te geven zijn we veranderd van naam. Bij JUXTA architectuur draait het nog steeds om evenwicht en harmonie, maar ook om frisse en verfijnde contrasten. 

Als multidisciplinair team leveren wij maatwerk op beide domeinen. Met ons creatieve talent schuiven we de ontelbare facetten van elk bouwproject esthetisch in elkaar tot een uitgebalanceerd en duurzaam architecturaal werk, met een ideale mix van functioneel en artistiek.”

 

JUXTA architectuur Gent
Congreslaan 36
9000 Gent
JUXTA architectuur Oostkamp
Olmenstraat 54
8020 Oostkamp
JUXTA architectuur Antwerpen
Raafstraat 10
2018 Antwerpen
T. +32 9 222 23 45
info@juxta.be
www.juxta.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels