Vakkundige <br>klimatisering
Danny, Wouter
& Stefan
VDP Klima Services

Vakkundige
klimatisering

Profiel - VDP Klima Services

“Wij plaatsen onze installaties zoals we ze bij onszelf zouden plaatsen en we gaan pas van start als we er zeker van zijn dat we de beste oplossing kunnen realiseren voor onze klant. Op die manier maken we met ons beperkt team toch een groot verschil”, vertelt Wouter Van Der Poten, medeoprichter en zaakvoerder van het Dendermondse VDP Klima Services. 

Sinds 2016 leveren Wouter en Soetkin Van Der Poten met VDP Klima Services totaaloplossingen op het vlak van klimatisering, ventilatie, proceskoeling en veel meer. Na een dikke acht jaar in loondienst als gecertificeerd koeltechnieker bij verschillende bedrijven, richtte Wouter vier jaar geleden zijn eigen zaak op. Soetkin staat Wouter bij met de administratie, facturatie, boekhouding enzovoort. 

Dit jaar breidde het team van VDP Klima Services uit met twee ervaren techniekers. “Door de warme zomers blijft de vraag naar airconditioning en verwante producten stijgen. Met deze uitbreiding kunnen we een korte doorlooptijd garanderen én kwaliteit blijven leveren”, licht Wouter toe. 

Koeltechnische oplossingen voor een breed cliënteel

“We stellen vast dat de corona­crisis en de warme zomer ervoor zorgen dat gezinnen extra budget investeren in klimatisering.  We zien dan ook dat het aandeel particuliere klanten toeneemt, tot 60 % van ons klantenbestand. De overige 40 % zijn professionele klanten uit de industriële sector. Ook hier kennen we een stijging van het aantal projecten.”

Grondige analyse en vakkundige installatie 

Volgens Wouter Van der Poten vormt een grondige analyse de basis van elke goede installatie. “Alles begint met een grondige doorlichting van de ruimtes. We brengen alles gedetailleerd in kaart en bespreken nadien de mogelijkheden met de klant. Zo weet die op voorhand waar hij aan begint en kunnen we verrassingen al vroeg uitsluiten. Alleen op die basis kun je een vakkundige installatie plaatsen.”

Totaalpakketten voor professionele klanten 

Voor professionele klanten biedt VDP Klima Services totaalpakketten aan die verder gaan dan koeltechnische installaties. 

“Het is voor bedrijven interessanter als ze ventilatie en klimatisering in een totaalpakket met onder andere sanitair en elektriciteit kunnen verkrijgen. Daarom gaan we voor grote projecten vaak samenwerkingen aan met andere specialisten. Zo krijgt de klant een scherpere prijs en verloopt de communicatie en coördinatie efficiënter.”

Gecontroleerde groei en innovatieve technologieën 

De toekomst van VDP Klima Services is er één van gecontroleerde groei en technologische innovatie. “Omdat ik als zaakvoerder het overzicht op mijn bedrijf wil bewaren, streef ik een gecontroleerde groei na. Het is niet de bedoeling om snel veel medewerkers aan te werven. Centraal in dit groeiproces staan investeringen in innovatieve en duurzame technologieën”. 

 

VDP Klima Services
Rosstraat 225
9200 Dendermonde
M. 0494 44 67 85
info@vdp-klimaservices.be
www.vdp-klimaservices.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels