E-commerce: een booming business?
Philippe Deschilder Heylen Warehouses

E-commerce: een booming business?

Vraag & Antwoord - Heylen Warehouses

Elke crisis brengt opportuniteiten met zich mee. Door corona worden bedrijven genoodzaakt om zich aan te passen. Het is nu eenmaal zo dat online het de laatste maanden overgenomen heeft van offline en bedrijven die er nog niet mee bezig waren, dienen zich nu in een versneld tempo aan te passen aan het stijgende belang van e-commerce. Het draait nu eenmaal om beschikbaarheid van goederen.

De logistieke markt zoekt zijn grenzen op, het gaat niet alleen meer om ‘just-in-time’ te kunnen leveren maar ook ‘just-in-case’. De internationale logistieke ketting bleek wel wat uitdagingen te ondervinden bij deze pandemie. Leveringsprocessen kregen te lijden onder het feit dat producten en onderdelen niet meer tot op hun bestemming toekwamen, of althans niet op tijd. Hierdoor werd het belang van het beschikken over voldoende voorraad dichtbij de productie en de afzetmarkt groot.

Het is het moment om als ondernemer je sprong te wagen in de e-commerce, als logistiek dienstverlener of als transporteur. Een goed product, een haalbare business case, een uitgedokterde strategie en een partij die je kan ondersteunen met de locatie en inrichting en je bent vertrokken. Door een laagdrempelige instap te voorzien, kunnen ondernemer-logistiekers met een beperkte investering reeds de proef op de som nemen om hun plannen aan de werkelijkheid te toetsen. Dit geldt ook voor de verhuis van bestaande bedrijven of buitenlandse bedrijven die zich in België willen vestigen door uitbreiding van diensten, verschuiving van de markt of doordat in- en uitvoer van goederen vanuit het buitenland moeilijker wordt door bijvoorbeeld de brexit. 

Korte termijn versus lange termijn

Huren op korte termijn neemt aan belang toe om grote pieken in vraag en aanbod op te vangen. In aanloop naar een langetermijnvisie met in het achterhoofd het vraagstuk of de strategie goed zit, de plannen realistisch zijn en of dit de juiste keuze is geweest, biedt flexibiliteit een oplossing. Een kortetermijnhuur en een partner voor de investering in bijvoorbeeld magazijninrichting, goederenverwerking en rekken, zorgen dat je met slechts een beperkte investering kan beginnen. Elke ondernemer heeft de mogelijkheid een grote marktspeler te worden, zolang ze maar de kansen krijgen en een springplank hebben om te starten.

Huren of kopen

Huren of kopen, dat blijft voor vele ondernemers een grote vraag. Is het niet beter je eigen middelen in te zetten in je kernactiviteiten en al wat hier niet toe behoort, zoals bijvoorbeeld je huisvesting, te huren? Door niet zelf te investeren in het kopen van een magazijn en de inrichting ervan, kan je door te huren je focus houden op je core business en zo investeren in de groei van je bedrijf. Je pint je zo ook niet vast aan een gebouw of een locatie, maar je kan bij succes makkelijk uitbreiden of desgevallend inkrimpen naargelang je behoeften. Dit kan dikwijls ook op één dezelfde locatie. 

Grootse visies en gedreven te ondernemen in de groeiende e-commercewereld? Heylen Warehouses kan jouw groeipartner worden op Ghent Logistic Campus, met volledig ingerichte magazijnunits, flexibele huurmogelijkheden en advies en begeleiding.
Meer info op www.heylenwarehouses.com

Deze expertise werd aangeboden door  Heylen Warehouses

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels