Nieuw tijdperk voor hr
Frank De Weser Syntegro

Nieuw tijdperk voor hr

Profiel - Syntegro

Syntegro is een ervaren softwarebedrijf gehuisvest in Beringen. Het is expert in oplossingen voor toegangscontrole én in het digitaal automatiseren van hr-processen zoals tijdregistratie en personeelsplanning. “In België evolueerden we de afgelopen jaren uit tot één van de marktleiders”, opent managing director Frank De Weser. “Met onze ambitieuze groeistrategie willen we ook internationaal steeds meer succes boeken.”

Syntegro werd 13 jaar geleden boven de doopvont gehouden door vier ingenieurs. Al snel verhuisde het IT-bedrijf naar een groot bedrijfspand in Beringen waar vandaag 35 medewerkers aan de slag zijn. “We ontwikkelen in België zowel alle soft- als hardware voor onze oplossingen”, vertelt Frank De Weser die sinds een jaar de rol van managing director vervult. “We focussen op het automatiseren en digitaliseren van bedrijfsprocessen. Hierdoor verhogen we de efficiëntie van onze klanten enorm en dalen tegelijk de kosten. Binnen de kortste keren is de investering in onze software terugverdiend”.

Digitale hr

Door de Belgische wetgeving is de loonadministratie zowat de meest complexe ter wereld. Het gevolg is dat bedrijven veel mankracht moeten steken in een performante hr-dienst. “Op deze afdelingen werken vaak verschillende mensen die tijdrovend manueel werk verrichten. Denk maar aan het ingeven van de verschillende medewerkerscontracten, het verwerken van maaltijdcheques, het toekennen van allerhande premies, compensatie van overwerk, het aanvragen en verwerken van allerlei afwezigheden, voorbereiden van documenten voor het sociaal secretariaat. Met onze software gebeurt dit 100 % automatisch en digitaal. Een definitief afscheid dus van die onoverzichtelijke Excel-bestanden”, zegt Frank. 

Tal van voordelen

Syntegro focust op middelgrote en grote ondernemingen. Alles wordt in huis ontwikkeld door een uitgebreid R&D-team. Ook de implementatie en support gebeurt door ervaren experts. Dat levert een aantal voordelen op. “Onze klanten kunnen rekenen op een efficiënte eerste lijn support”, aldus Frank. “Bovendien werken we steeds op maat van de klant. We analyseren de bestaande processen en passen onze software volledig aan naar de wensen van de klant. Tenslotte is een digitale hr een extra troef in employer branding. Geen papierwerk of logge procedures voor de medewerkers zelf, maar snel en online via hun PC, tablet of smartphone. Zeker iets wat de jongere generatie erg apprecieert, merken we.” 

Verdere groei

Zopas nam Syntegro sectorgenoot DOTSYS uit Puurs over. Een belangrijke stap in de strategische groeiplannen. “We lonken volop naar het buitenland. Met deze overname versterken we onze expertise en krijgen we er een 200-tal klanten bij in België, Nederland en Duitsland. Het past perfect in de ambitie van Syntegro om een speler op de Europese markt te worden”, besluit de managing director van Syntegro. 

 

Syntegro
Genebroekstraat 97
3581 Beringen
T. +32 11 26 02 70
fdw@syntegro.com
www.syntegro.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels