Stel je vermogen veilig, maar onderneem ... ondernemer … !
Jan Verbrugge SDM-Valorum

Stel je vermogen veilig, maar onderneem ... ondernemer … !

Vraag & Antwoord - SDM-Valorum

Uw vermogen = de waarde van uw bedrijf.

Omzetten naar privévermogen is de boodschap, blijven ondernemen is de ­uitdaging. Indien u een smart deal ­realiseert op uw bedrijf, zal u aanblijven als referentie-aandeelhouder in uw eigen onderneming, samen met gelijke smart deal-ondernemers of -investeerders, eventueel sleutelmedewerkers en/of familie.

Na de transactie kan u toetreden tot de selecte smart dealbusinessclub waar u met het veiliggestelde privékapitaal kan investeren in andere smart deals, met kleine ticketgroottes en duidelijke voorwaarden. zo evolueert u van ondernemer met een risicovolle investering in één bedrijf naar een ondernemer met een portefeuille van aandelen waarvan het grootste aandeel uw eigen bedrijf zal zijn, naast tal van andere aandelenparticipaties in andere smart deal-ondernemingen. Moeilijk? Neen: SDM-Valorum staat in voor de volledige uitvoering van de smart deal, inclusief de juridische uitwerking. Op die manier kan u zorgeloos uw vermogen in evenwicht brengen: privévermogen en bedrijfsvermogen.

Als ondernemer

Wat als u vroegtijdig een stuk van uw vermogen veilig kan stellen zonder de toekomst van het bedrijf te hypothekeren of eigen zeggenschap uit handen te geven? De smart deal geeft u de kans om ­privévermogen uit het bedrijf te halen en uw huidige vermogensbalans opnieuw in evenwicht te brengen. Via de knowhow en het netwerk van andere smart deal-ondernemers versterkt u het bedrijf in de meest brede zin; een succesvolle transitie van eenzijdig ondernemen naar gediversifieerd investeren. SDM-Valorum is de onafhankelijke partner die u ondersteunt in dit hele proces. Vanuit uw vertrekpunt en verdere ambities faciliteren we de smart deal en zorgen we voor de juridische en formele uitwerking. Zo kan u zich zorgeloos blijven concentreren op het bedrijfsbeheer.

Van ondernemer naar investeerder

Na een smart deal heeft u de waarde van uw bedrijf omgezet naar privévermogen en bent u op zoek naar interessante opportuniteiten om deze optimaal te laten renderen. SDM-Valorum biedt u de de mogelijkheid om te investeren in succesvolle familiebedrijven met een bewezen trackrecord en die dezelfde transitie hebben gerealiseerd. Aan de hand van duidelijke proposities en beperkte participaties wordt een gezonde spreiding van uw vermogen mogelijk. Waar uw geldelijke waarde voorheen geconcentreerd zat in uw eigen onderneming, kan u het nu gebalanceerd en veilig verdelen. 

Zowel bij het identificeren van targets als bij het investeren zelf, zorgt SDM-Valorum voor nodige ondersteuning. de smart deal-portefeuille wordt bovendien opgevolgd en teruggekoppeld zodat u steeds op de hoogte blijft van uw rendement.

Deze expertise werd aangeboden door  SDM-Valorum

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels