Sterrenrestaurant voor de digitaliserende kmo
Bart Verhelst
& Olivier Malherbe
IT Provider - ClearMedia

Sterrenrestaurant voor de digitaliserende kmo

Testimonial - IT Provider - ClearMedia

Al sinds jaar en dag is IT Provider uit Tielt de specialist in hapklare cloudoplossingen voor kmo’s. “Wij ontzorgen onze klanten op het vlak van IT-infrastructuur, netwerk en veiligheid”, vertelt zaakvoerder Bart Verhelst. “Om de cyberveiligheid en flexibiliteit te bieden die de Belgische kmo-markt nodig heeft, moet je natuurlijk samenwerken met een betrouwbare partner die dezelfde waarden koestert. Die vond ik in ClearMedia.”

ClearMedia levert IT-oplossingen aan een breed netwerk van softwareleveranciers en integratoren, waartoe ook IT Provider behoort. Gedelegeerd bestuurder Olivier Malherbe stond in 2004 mee aan de wieg van het bedrijf. In 2014 werd ClearMedia overgenomen door Proximus.

Olivier: “Zo’n 15 jaar geleden geloofden wij dat ‘de cloud’ het IT-landschap volledig ging wijzigen. Wij zijn als één van de eerste op die kar gesprongen en zijn cloudoplossingen beginnen verkopen richting de integratoren die ze op hun beurt tot bij de eindgebruiker brengen. Sommige van deze IT-bedrijven stonden daar initieel weigerachtig tegenover en zijn pas jaren later mee geëvolueerd. Dat was niet het geval voor IT Provider, dat als jong bedrijf onmiddellijk mee was met deze innovatie en deze met succes heeft omarmd.”

Kwaliteitsvolle ingrediënten

ClearMedia levert digitale werkplekken specifiek voor de kmo. Olivier: “Je kan IT Provider vergelijken met een sterrenrestaurant. De ultieme beleving voor de kmo-klant, want wanneer die bij IT Provider aankomt, wordt die van kop tot teen ontzorgd. In dit verhaal is ClearMedia een soort groothandel.”

“Eerst leveren wij de ingrediënten aan onze partners: hapklare IT-oplossingen die zij integreren bij de eindklant. Maar daar blijft het niet bij, want we bieden ook de kooklessen en de recepten. Tot slot voorzien wij ook assistentie en advies voor onze partners, een S.O.S Piet als het ware.” 

Een kmo-ervaring voor zijn partners

Dat persoonlijk karakter en die flexibiliteit zijn volgens Bart de grootste troeven van de samenwerking met ClearMedia. Bart: “In de beginfase van IT Provider bestond de vraag of we voor onze cloudoplossingen wel een externe partner nodig hadden. Wij konden evengoed een serverinfrastructuur bouwen en die zelf onderhouden, maar de voordelen van de samenwerking met ClearMedia zijn onmiskenbaar. Hier komt de technische ruggensteun van een telecombedrijf als Proximus natuurlijk goed van pas. Anderzijds bieden ze een echte kmo-ervaring: bij problemen kunnen onze eigen technische profielen meteen bij de juiste personen terecht voor ondersteuning. Zo winnen wij enorm veel tijd,  die we besteden aan onze klanten.”

Een netwerk vol innovatie

ClearMedia en IT Provider surfen mee op de golven van vernieuwing. Olivier: “Wij integreren voortdurend nieuwe technologie in ons aanbod en blijven op de hoogte van innovaties in de sector. De kracht van ClearMedia is dat we de flexibiliteit en snelheid van een kmo combineren met de kracht van een grote groep zoals Proximus met duizenden IT- en telecomspecialisten.” Bart: “Ook wij surfen mee op de vernieuwingsgolven. Bij ons betekent dat doorgedreven cloudoplossingen integreren bij Belgische kmo’s. Elk bedrijf is natuurlijk anders, daarom werken wij oplossingen uit die perfect aansluiten op je dienstverlening. Onze cloudpakketten zijn ‘all you can eat’ aan een vast maandelijks bedrag per gebruiker, ongeacht welke toepassingen je precies gebruikt.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels