Vooruitstrevende containerlogistiek
Jürgen Den Hert LDH-Trans

Vooruitstrevende containerlogistiek

Profiel - LDH-Trans

Een betrouwbare en flexibele transportpartner is voor elke rederij of expediteur in zijn streven naar een tevreden eindklant een absolute noodzaak. Familiebedrijf LDH-Trans, sinds jaar en dag gespecialiseerd in transport van zeecontainers, heeft alles in huis om aan de huidige strenge criteria in deze branche tegemoet te komen. “Onze klant kan er zeker van zijn dat zijn producten tijdig én schadevrij aankomen”, zegt bedrijfsleider Jürgen Den Hert.

LDH-Trans staat in voor het vervoer van een heel spectrum aan goederen, gaande van basisgrondstoffen over mest en auto-onderdelen tot diepvriesgoederen. Vooruit denken met de klant, is altijd al het credo geweest van het Gentse bedrijf, dat zich door zijn strategische ligging langs het kanaal Gent-Terneuzen focust op de binnenvaart.

“De transportwereld is in volle evolutie”, verduidelijkt Jürgen Den Hert. “Zo zijn multimodaliteit en binnenvaart een belangrijk pakket van onze operaties geworden. We genereren een meerwaarde door flexibel te kunnen zijn tussen meerdere transportmodi. We kunnen op die manier constant service garanderen naar de klant want we zijn minder onderhevig aan files, congestie op terminals of gebrek aan capaciteit.”

Rust in productie of warehouse

“Voor grote exporteurs en importeurs is het telkens weer zaak om rust te kunnen scheppen in hun productie-operaties, waarbij vaak het ‘just in time’-principe wordt gehanteerd, en/of hun warehousingoperaties. In die context zetten we volop in op nachttransporten van en naar de havens om zo veel mogelijk vrachtwagens uit de spitsuren te halen. Ook intern brengt deze vooruitstrevende aanpak een groot voordeel met zich mee: mijn medewerkers hebben meer zekerheid over wanneer hun werkdag eindigt. Op die manier ervaren ze heel wat minder stress.”

In 2017 heeft LDH-Trans er zijn missie van gemaakt om zoveel mogelijk transport via de waterweg af te leiden naar Zeebrugge, Antwerpen en Rotterdam. De goede connectie van North Sea Port met de verschillende havens, zonder afhankelijk te zijn van sluizen, is daarbij een belangrijke troef. “Door te opteren voor de binnenvaart kunnen we onze ecologische voetafdruk gevoelig verkleinen”, aldus nog Jürgen Den Hert.

LDH-Trans
Bragistraat 30
9042 Gent
T. +32 9 370 81 16
info@ldh-trans.be
www.ldh-trans.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels