Al een eeuw kwaliteitsvolle groenten en fruit
Theo De Vuyst De Vuyst-Meiresonne bvba

Al een eeuw kwaliteitsvolle groenten en fruit

Bedrijfsprofiel - De Vuyst-Meiresonne bvba

Horeca-uitbaters, horecaleveranciers en winkels zoeken voor groenten en fruit, niet alleen een gevarieerd aanbod maar ook een snelle levering. Daarin kan importeursbedrijf De Vuyst-Meiresonne het verschil maken. “We zijn het manusje-van-alles. Altijd staan we klaar om te leveren, gaande van een kilo rozijnen tot 6 ton kikkererwten”, vertelt zaakvoerder Theo De Vuyst.

Al meer dan 100 jaar overleeft het importbedrijf de tand des tijds. Begonnen als kleine buurtwinkel over superette, geëvolueerd naar het bedrijf dat het vandaag is. Daarin staan gedreven mensen centraal die elke dag zoeken naar het beste product voor de klant. “Geen vraag blijft daarbij zonder antwoorden,” zegt zaakvoerder Theo De Vuyst. “Als de groente of fruitsoort in kwestie bestaat, kunnen wij ze krijgen, soms tot verbazing van de kok. Kweepeer of een zeldzame soort champignons? Geen probleem. Zeegroenten? Kunnen we ongetwijfeld krijgen. Hetzelfde geldt voor allerlei fruitsoorten.”

Hun cliënteel varieert van (sterren-)restaurants over bistro’s, bakkers, slagers, broodjeszaken tot cateraars en de groentengrossist. “Zij kiezen voor De Vuyst-Meiresonne omdat we bepaalde waarden uitstralen. Versheid, kwaliteit, flexibiliteit, levering en transport … En daarnaast kiezen we heel bewust om het contact met de klant zo persoonlijk mogelijk te houden. Hier hebben we veel tijd en aandacht voor,” vertelt De Vuyst.”

Symbiose

De voorbije 18 jaar is ook de zoon van Theo, Pasquino, actief binnen het bedrijf. Vandaag is Pasquino zaakvoerder van zijn eigen bedrijf in Gent (zie hiernaast). Beide bedrijven versterken elkaar, met een mooie symbiose tot gevolg.

“Tijdens de coronacrisis blijkt diversifiëren het codewoord. Klanten zoeken naar hét verschil om zich in de markt te zetten. Wat op het take-awaybord verschijnt, moet anders ogen dan bij de concurrent. Onze opdracht is daarom duidelijk: specialist in specialiteiten zijn voor horeca, leveranciers en winkeliers. Voor die soms moeilijke opdracht staan we dag en nacht klaar,” besluit Theo De Vuyst.

De Vuyst-Meiresonne bvba
Industriepark Rosteyne 21
9060 Zelzate
M. 0475 60 32 91
info@bvbadevuyst.be
www.bvbadevuyst.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels