De klok rond verse groenten en fruit
Pasquino De Vuyst Square Melon bvba

De klok rond verse groenten en fruit

Bedrijfsprofiel - Square Melon bvba

Restaurantchefs, horeca-uitbaters en particulieren uit de Gentse regio zijn bij groothandel/winkel Square Melon zeker van een snelle bediening van een bijzonder en gevarieerd aanbod. “Samen met mijn team sta ik voor een persoonlijke aanpak. En door het invoeren van een nachtploeg zijn we altijd bereikbaar”, zegt zaakvoerder Pasquino De Vuyst.

“Chefs uit het Gentse kunnen zelf hun groenten en fruit kiezen bij ons. We hebben voor elke keuken, gaande van de Thaise over de Noord-Afrikaanse tot Zuid-Amerikaanse, alle soorten groenten en fruit. Bij ons vinden ze specialiteiten als daslook, monniksbaard, jonge kokosnoten, verse galanga …”

Square Melon is de opvolger van Van Landschoot. “Vier jaar geleden nam ik deze bekende zaak over. Dankzij een grondige moderniseringsoperatie kon ik er een florerende groothandel en winkel van maken. De horeca maakt 70 tot 75% van onze omzet uit. Dankzij onze gediversifieerde aanpak hebben we een topzomer gekend. Het najaar en dit voorjaar waren echter wat moeilijker, maar door in onze winkel te investeren konden we blijven doorgaan. Met de restaurant­houders hebben we een heel persoonlijk contact. We gaan na wat de specifieke wensen zijn. Doordat we een behapbaar klantenbestand hebben, zijn we snel en wendbaar.”

“De winkel is inmiddels grondig aangepakt. De burelen en de werkkledij zijn vernieuwd. We hebben een mooie etalage die een divers publiek aantrekt. Door het logo van Square Melon op de gevel aan te brengen en raamstickers te bevestigen, zal de transformatie compleet zijn. We zijn klaar voor de opstart van de horeca. Door onze goede band met de klant zullen we meteen weer kunnen inspelen op hun wensen.”

Importeurszaak in steun

Dat Pasquino De Vuyst binnenkort ook zaakvoerder wordt van De Vuyst-Meiresonne bvba, de in groenten en fruit gespecialiseerde importeurszaak van zijn vader Theo in Zelzate, is een win-winsituatie. “Door ritten te ontdubbelen zullen we nog sneller, efficiënter en kostenbesparender kunnen leveren. Het zal ook mogelijk zijn om klanten over te hevelen. Restaurants, koffiebars, frituren, broodjeszaken, bistro’s en noem maar op kunnen dag en nacht op ons rekenen”, besluit zaakvoerder Pasquino De Vuyst.

Square Melon bvba
Bij Sint-Jacobs 20
9000 Gent
M. +32 0472 78 56 08
info@square-melon.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels