Hoe anticipeer ik met mijn rekruterings-strategie op de war for talent?
Sarah Van Wynsberghe SDM-Valorum

Hoe anticipeer ik met mijn rekruterings-strategie op de war for talent?

Vraag & Antwoord - SDM Valorum

De juiste medewerker voor een vacature aantrekken: elke publieke en private werkgever ondervindt al jaren dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. Waar de publicatie van een nieuwe functie vroeger al volstond om ettelijke sollicitaties binnen te krijgen, is dat tegenwoordig allerminst nog het geval. 

Waarom werk ik best samen met een externe partner?

Omdat de schaarste op de arbeidsmarkt een dagelijkse realiteit is, groeide bij heel wat bedrijven het besef dat de rekrutering een andere, meer proactieve aanpak vereist. Alleen is daarvoor inhouse niet altijd de nodige expertise aanwezig. Logisch, als mensen aanwerven niet de corebusiness van de organisatie is. Het zorgt ervoor dat ondersteuning door externe partners als absoluut noodzakelijk wordt ervaren. De dienstverlening varieert van gericht advies over softwareondersteuning tot integrale outsourcing. Met, als steevast terugkerende must: zowel de vacature als de organisatie zelf zo breed en aantrekkelijk mogelijk in de markt zetten.

Hoe verhoog ik het enthousiasme voor een vacature?

Geluk of succes schuilt soms in een klein hoekje. Soms kan het volstaan om de tekst van een vacature eens grondig door te laten spitten en er desnoods aan te sleutelen. Een wervende en accurate omschrijving van de functie en het bedrijf kunnen de zoektocht naar de juiste persoon al een stevig duwtje in de rug geven. Als dat niet volstaat, kan de serviceverlening door de hr-partner een stuk verder gaan. Op die manier worden uw behoeften optimaal gecapteerd en kan een aanpak op maat worden uitgestippeld.

Waarom zet ik best ook digitale tools in?

Een gecentraliseerd online platform betekent zowel voor werkgevers als kandidaten een aanzienlijke verlichting voor het vinden van een match. Een kwalitatief hr-platform is opgebouwd uit een luik voor bedrijven en kandidaten. Potentiële nieuwe medewerkers hoeven zo minder tijd te spenderen aan het opstellen van een cv en het schrijven van sollicitatiebrieven. Voor de werkgever is het een ideale manier om alles beter te beheren. Bovendien kunnen ze via die weg ook allerlei tests afnemen die een goed beeld geven over de persoonlijkheid, de cognitieve mogelijkheden en andere nuttige informatie over de kandidaten. 

A&S Solutions creëerde zes jaar geleden hiervoor het platform JobSolutions.be, gebaseerd op de jarenlange ervaring in hr. Het laat klanten ook toe om vrij snel gerichte rapporteringen uit het systeem te distilleren. Zo kunnen ze sneller én beter de juiste kandidaat aan boord halen.

Deze expertise werd aangeboden door  A&S Solutions

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels