Betrouwbare logistieke steun voor healthcare
Carla Schoorens Generix

Betrouwbare logistieke steun voor healthcare

Profiel - Generix

Fabrikanten, distributeurs en logistieke dienstverleners uit de gezondheidszorg en farmaceutische sector vinden in Generix Group een betrouwbare partner voor de realisatie van een warehouse management-oplossing (WMS), die hun rentabiliteit een boost geeft.

Generix Group mag belangrijke internationale retailers als Carrefour, Auchan en Leroy Merlin tot zijn klantenbestand rekenen. Ook in de industrie – onder meer in de bouwsector – biedt het bedrijf belangrijke steun, net als aan logistieke dienstverleners. Sommigen daarvan spitsen zich toe op de healthcare, een sector waarin ook Generix Group belangrijke stappen zet.

Modulaire opbouw

“Healthcare is voor ons een breed begrip: dat gaat van de distributie van medisch materiaal en medicijnen tot medical devices als incontinentiebroekjes en pacemakers”, zegt countrymanager Benelux Carla Schoorens.

Het Generix WMS is heel modulair opgebouwd. “Het is dus niet zo dat klanten voor één bepaald systeem horen te kiezen. We bestuderen de logistieke processen en noden van het bedrijf en selecteren op basis daarvan verschillende beschikbare modules. Wat niet van toepassing is binnen de bedrijfsvoering, komt er niet aan te pas.”

Antwoord op complexe noden

Generix WMS speelt handig in op de specifieke kenmerken van de healthcare-sector, zoals grote rotatiesnelheden en vrij beperkte magazijnoppervlaktes. “Er zijn complexe noden die voortvloeien uit heel strikte transportcontrole die op geregelde tijdstippen onderhevig is aan audits en specifieke opslagvereisten. Dan heb ik het over het gescheiden houden van loten van hetzelfde product met verschillende vervaldata of de opslag onder verschillende temperatuurcontroles”, zegt Carla nog.

Generix Group garandeert met zijn paradepaartje het weergeven van correcte voorraadposities, het laten dalen van de pikfouten en een verminderde doorlooptijd van de picking. Met andere woorden: een hogere productiviteit en efficiëntie.

Groot potentieel

Carla Schoorens ziet behoorlijk wat groeimarge voor Generix Group in de healthcare, temeer omdat we van de veelbesproken coronavaccinatie weten dat farmaceutische bedrijven belangrijke productievestigingen hebben in ons land en in Nederland. Daar schuilt een enorm potentieel.  

“Generix Group is een betrouwbare partner met alle nodige functionaliteiten om dit type van activiteiten te ondersteunen. De nood aan een grotere differentiatie van temperatuurgecontroleerde zones binnen een magazijn wordt almaar groter. Generix WMS zorgt voor een complete logistieke ondersteuning waarbij elk product de kortst mogelijke afstand doorloopt van ontvangst tot opslag, zodat de temperatuurvereisten niet in het gedrang kunnen komen.”

Generix Group
Derbystraat 377
9051 Sint-Denijs-Westrem
T. +32 9 281 23 98
benelux@generixgroup.com
www.generixgroup.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels