Duurzame laadpalen voor de toekomst
Alexander Hertsens Blitz

Duurzame laadpalen voor de toekomst

Profiel - Blitz

Een flexibele laadpaal voor bedrijfsklanten: dat is het product waarmee Blitz Power dit jaar de markt wil veroveren. Een groeiend maatschappelijk bewustzijn, overheidsinvesteringen in duurzame wagenparken en jarenlange ervaring in de transportsector liggen aan de basis van dit ambitieuze project. “Met Blitz Power produceren en verkopen we duurzame laadpalen voor de toekomst”, zegt oprichter Alexander Hertsens.

Toen hij met Blitz Power begon, was Alexander Hertsens reeds algemeen manager van Hertsens Transport. Vandaag combineert hij die functie met de ontwikkeling van de Blitz Power-laadpalen.

“Vanuit het transport groeide er bij mij een fascinatie voor elektrische laadinfrastructuur. We kunnen er immers niet omheen dat vervoer steeds duurzamer zal worden. Het boeide me enorm om te onderzoeken wat wij daarin kunnen betekenen. Dat onderzoek leidde dus tot de ontwikkeling van een laadpaal op maat van bedrijfsklanten.”

Aanpasbare laadinfrastructuur 

“Dat betekent dat we laadpalen bouwen die niet alleen meegroeien met het bedrijf maar ook geleverd kunnen worden in de gewenste kleuren zodat ze mee de identiteit van onze klanten uitstralen”, gaat Alexander Hertsens verder. 

“Vandaag werken we aan de ontwikkeling van een laadpaal van 32 ampère die 22 kWh kan leveren in AC-stroom. De meeste auto’s kunnen nu 7,5 of 11 kWh laden. In de toekomst zal die capaciteit natuurlijk toenemen. Ons product kan dat vandaag reeds aan.” 

“Bovendien kunnen onze klanten onze laadpaal uitbreiden als hun elektrisch wagenpark in de toekomst zou groeien. Zowel de hardware als software zijn daarvoor uitgerust.” 

Snelle ontwikkeling, totale service 

Volgens Alexander Hertsens ging de ontwikkeling van de laadpalen bijzonder snel en worden de  eerste installaties sinds kort geplaatst.  

“Ik ben sinds mei 2021 fulltime met dit project bezig. In juli hebben we ons eerste prototype getest en voor certificering opgestuurd. Na de finetuning tijdens de zomermaanden hebben we in september de eerste installaties geplaatst. We kunnen zo snel schakelen omdat we ervoor gekozen hebben om mature technologie en uitvoerig geteste componenten samen te brengen tot een snel en kwalitatief product dat voor vele toepassingen en bedrijven geschikt is.” 

“Wij nemen daarbij niet alleen de productie en installatie voor onze rekening maar ook het onderhoud. Ook blijven we steeds het aanspreekpunt voor al onze klanten in België. Onze manier van werken maakt het ook mogelijk om de laadpalen aan de man te brengen in het buitenland. Door gebruik te maken van bestaande hardware die met verschillende softwareplatformen werkt, zijn de palen immers heel breed inzetbaar.”

Blitz Power Bv
Heirbaan 9
9150 Kruibeke
T. +32 479 70 71 01
sales@blitzpower.com
www.blitzpower.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels