Informeren is miserie weren
Christophe Maes
& Tom Ooms
Messiaen NV - Retail Estates

Informeren is miserie weren

Testimonial - Messiaen NV - Retail Estates

Transparantie en heldere, eerlijke communicatie zijn ook voor een bouwproject een cruciale meerwaarde. Dat was ook zo bij de knappe gevelrenovatie die Messiaen nv in opdracht van Retail Estates nv uitvoerde voor winkelcentrum Krugershopping in Eeklo. “Als je tijdens en na werken in ‘open situatie’ geen enkele klacht ontvangt, heb je goed gewerkt”, complimenteert Tom Ooms het team van Christophe Maes.

Retail Estates is een belangrijke speler als investeerder in vastgoed, meer specifiek in winkels in perifeer gebied. De beursgenoteerde vennootschap is eigenaar van en beheert zelf meer dan 1000 winkelpanden die zich bevinden aan de rand van woonkernen of handelswegen naar stedelijke centra. “Wij verhuren panden en parking aan enseignes uit de retailmarkt”, legt projectleider Tom Ooms uit. “Om alle infrastructuur in optimale conditie te houden, laten we renovatie- of uitbreidingswerken uitvoeren.”

Ingangsexamen

Een aantal jaar geleden contacteerde Tom Ooms voor het eerst Messiaen nv. “We lieten het bedrijf eerst een aantal kleine herstellingswerken uitvoeren. Omdat ze voor dat ingangsexamen met brio slaagden, groeide het vertrouwen om hen ook grotere opdrachten te gunnen.”

Messiaen nv is een spin-off van de bekende bouwgroep Maes uit Gent. “In 2012 zijn we een zelfstandige entiteit geworden, die zich aanvankelijk focuste op logistieke ondersteuning voor de actieve bedrijven van Group Maes”, verduidelijkt Christophe Maes. “Gaandeweg zijn we uitgegroeid tot een serviceprovider die ook optreedt als algemene aannemer voor renovatie, vernieuwbouw en technisch onderhoud voor de b2b-markt. Daarnaast behartigen we ook integrale projectbegeleiding voor investeerders in sleutel-op-de-deurbouw.”

Opfrisbeurt

Door de prima verstandhouding liet Retail Estates Messiaen nv in 2019 de gevelrenovatie van Krugershopping in Eeklo uitvoeren. “Messiaen nv was niet de goedkoopste bij aanbesteding, maar we voelen ons uitstekend bij hun aanpak. Elk project wordt tot in de kleinste details voorbereid en via intens overleg krijg je een dagelijks overzicht over de stand van zaken. Bovendien hecht deze partner terecht veel belang aan een eerlijke, transparante communicatie met alle stakeholders”, verklaart Tom Ooms.

Geen omzetverlies

Bij dit project was dat eveneens essentieel. “De werken liepen van april tot oktober 2019 en gebeurden in ‘open situatie’, wat betekent dat de winkels gewoon open bleven. Messiaen nv heeft, voor de werken begonnen, samen met ons gedurende drie dagen de moeite genomen om elke winkeluitbater individueel te verduidelijken welke impact de werken zouden hebben. Bovendien deden ze de moeite om maandelijks een infokrantje uit te brengen, met een update over de huidige toestand en een vooruitblik naar de werken voor de komende maand. Dankzij die aanpak hebben we nog maar eens ervaren dat je, door te informeren, miserie kan vermijden. We kregen namelijk geen enkele klacht binnen. Bovendien had Messiaen de werken zo gepland dat de gevaarlijkste werken buiten de winkeluren gebeurden. Ze dachten ook aan het milieu door te opteren voor hoogtewerkers op elektriciteit, waardoor er van geurhinder geen sprake was. Al die factoren samen hebben ervoor gezorgd dat de winkeluitbaters geen omzetverlies hebben geleden.”

“Dit project heeft ons bloed, zweet en tranen gekost. Vooral de realisatie van de 136 meter lange luifel, die na een ingenieus voorbereidingstraject millimeterprecies in 3D is uitgevoerd, was een huzarenstukje. De dankbare reacties die we van Retail Estates ontvingen, betekenen veel voor ons. We kijken ernaar uit de samenwerking op deze vruchtbare basis verder te zetten”, besluit Christophe Maes.

Messiaen NV
www.messiaen.pro

Retail Estates
www.retailestates.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels