Suzy Paesmans
Suzy Paesmans Scopes Design

Suzy Paesmans

Stercke Vrouw - Scopes Design

Suzy Paesmans van Scopes Design is het levende bewijs van hoe je je talenten optimaal kan benutten. Door dat te doen, kende haar professionele carrière een enorme groei en plukte ze ook op persoonlijk vlak de vruchten. “Ik haal nu de volle voldoening uit mijn werk en heb het gevoel dat ik echt impact heb.”

Al meer dan 30 jaar zorgt Suzy Paesmans voor de creatieve totaalinrichting van tijdloze interieurs. Van klassiek tot eigentijds, maar steeds op puur gevoel, waarbij de wensen van de klant en de eigenheid van de ruimte en omgeving centraal staan. Al was daar wel een zekere bewustwording en ommekeer voor nodig.

Trots

“Ik ben het meest trots dat ik op professioneel vlak sta waar ik nu sta. Het is niet altijd een evident parcours geweest. Vandaag de dag besef ik dan ook dat ik enorm veel talenten heb. Vroeger was ik me daar minder van bewust en heb ik die talenten vooral ingezet ten dienste van anderen. Hiervoor kreeg ik niet altijd de respons of het respect dat ik verwachtte. Door mijn talenten in te zetten voor mezelf en Scopes Design, ben ik niet alleen op professioneel gebied gegroeid, maar ook op persoonlijk vlak. Het gaf een enorme boost aan mijn zelfvertrouwen. Bovendien haal ik nu de volle voldoening uit mijn werk en heb ik het gevoel dat ik echt impact heb. Dit in combinatie met twee kinderen die op hun beurt zijn opgegroeid tot serene succesvolle volwassenen, maakt dat ik trots in het leven sta.” 

Je moet iets doen wat je graag doet en daarin excelleren.

Visie?

“Het woord ondernemerschap wordt meestal ­onmiddellijk geassocieerd met het zelfstandige. Voor mij gaat ondernemerschap verder. Ook in een bedrijf kan je ondernemend zijn. Wat iemand een ondernemer maakt, is de ­capaciteit om leiding te geven, vooruit te denken en ­organisatorisch sterk en ­efficiënt te zijn. Een ondernemer detecteert ook snel de kansen die hij of zij in het leven krijgt en grijpt die met beide handen. Samengevat is ondernemerschap kansen zien of creëren en er daadwerkelijk iets mee doen.”

Maken vrouwen het verschil?

“In de beginjaren van mijn carrière heb ik me meer moeten bewijzen dan nu, vooral omdat ik toen in een echte mannenwereld actief was. Nu ik me meer begeef in een vrouwenwereld, ondervind ik toch nog dat je als vrouw extra moeite moet doen, hoofdzakelijk omdat er nog te weinig bewustwording is rond de hoeveelheid technische kennis die mijn werk vraagt. Het is dan ook cruciaal om die kennis te tonen in de voorbereiding en planning. Eens die bewustwording er is, wordt er wel geluisterd. Die erkenning geeft dan ook veel voldoening. Of vrouwen echt het verschil maken? Ik ben ervan overtuigd dat bepaalde stereotiepe eigenschappen zowel bij mannen als vrouwen terug te vinden zijn. Mannen durven misschien meer risico’s te nemen en focussen vooral op groei, terwijl vrouwen meer behoudend te werk gaan. Zo heb ik zelf een product altijd beter en verfijnder gemaakt om zo de afwerking steeds naar een hoger niveau te brengen.”

Tips voor starters?

“Ik ben van het principe dat je iets moet doen wat je graag doet en daarin excelleren. Natuurlijk kun je niet van alles op de hoogte zijn, maar een zekere basiskennis en zelfstudie zijn wel cruciaal. Eens je dat hebt, kun je het uitbesteden aan de juiste mensen. Daarnaast moeten klantvriendelijkheid, service en je probleemoplossend vermogen prioritair zijn. Vooral in mijn vak is dat heel belangrijk, maar ook in het algemeen moeten deze waarden centraal staan. Op termijn zorgen die ervoor dat je je onderscheidt en een meerwaarde biedt. Tot slot moet je in jezelf blijven geloven.”

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels