Totaaldienstverlener voor de bouw
Frédéric
& Roseline Van Damme
Abetec

Totaaldienstverlener voor de bouw

Profiel - Abetec

Topkwaliteit, langetermijnrelaties, betrouwbaarheid en een team dat bulkt van bedrijfsfierheid: dat is de succesformule van deze totaaldienstverlener voor de bouwsector, ABETEC in Zele. In 1981 kocht ingenieur-architect Eric Van Damme het bedrijf. Vandaag nemen zijn dochter Roseline en zoon Frédéric de dagelijkse leiding van het familiebedrijf op zich, en dat met evenveel passie als hun vader.

Frédéric en Roseline Van Damme vormen al verschillende jaren een perfecte tandem aan het hoofd van ABETEC. Voor Frédéric was het snel duidelijk dat hij mee zou stappen in het familiebedrijf. Roseline kwam vervolgens via een kleine omweg bij ABETEC terecht. 

“Ik ben verantwoordelijk voor hr en het financiële luik, mijn broer staat in voor de offertes, kandidaturen, de interne plannen en de klantenopvolging. Onze vader is nog steeds eigenaar van het bedrijf. Hij is nog elke dag actief bezig met enkele belangrijke klanten en buitenlandse projecten.” 

“We hebben het voorrecht om een fantastisch team te mogen leiden”, gaat Frédéric Van Damme verder. “Bij ABETEC werken ongeveer 65 mensen als architect, ingenieur en in de ondersteunende diensten. Sommigen zijn hier al meer dan 30 jaar, daar zijn we bijzonder trots op.”

Compleet gamma voor de bouwsector

“Het team van ABETEC levert dagelijks een uitgebreid gamma aan diensten voor de bouwsector, gaande van architectuur tot stabiliteit, technieken en projectmanagement”, vertelt Frédéric Van Damme. 

“We hebben alle expertise in huis om bouwprojecten van begin tot eind te begeleiden. We doen het ontwerp met de nieuwste BIM-technologie. We zoeken ook mee naar een geschikte locatie, zorgen voor de juiste vergunningen, begeleiden het bouwproces en doen ook de opvolging achteraf. Tijdens het proces blijven wij het aanspreekpunt voor de bouwheer en verzorgen we de coördinatie tussen de betrokken partijen.”

Bedrijven en overheden

“Onze klanten zijn vooral bedrijven”, gaat Roseline Van Damme verder. “In onze portfolio vind je logistieke gebouwen, kantoorgebouwen, productiehallen en meer. 35% van onze klanten zijn overheden. Voor hen realiseerden we rusthuizen, scholen, sportinfrastructuur, enzovoort. Projecten moeten wél een zekere omvang hebben voor we onze schouders eronder kunnen zetten.” 

Zekerheid in het buitenland

“Een grote meerwaarde is dat we het enige aanspreekpunt zijn voor de bouwheer”, vertelt Frédéric Van Damme. “Dat bevordert de communicatie in complexe bouwprojecten. Ook in het buitenland. We ontworpen en coördineerden reeds projecten in Nederland, Portugal, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Denemarken.”

ABETEC architecten & ingenieurs nv
Poldergotestraat 1
9240 Zele
T. +32 52 33 85 00
abetec@abetec.be
www.abetec.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels