Vier generaties tegelspecialisten
Catherine Rodrigues, Manuel
& Matthieu Lagasse
Rodrigues

Vier generaties tegelspecialisten

Profiel - Rodrigues

Hoe maak je als groothandel in tegels, parket en laminaat al vier generaties lang het verschil? Als je het aan Catherine Rodrigues en Matthieu Lagasse van Rodrigues Tegels vraagt, doe je dat door alleen Europese kwaliteit te leveren, een snelle service te bieden en voortdurend te investeren in de nieuwste ontwikkelingen.

Met Matthieu Lagasse en broer Manuel staat vandaag de vierde generatie aan het roer van het Lokerse bedrijf Rodrigues. Samen met hun moeder, Catherine Rodrigues, hebben zij de dagelijkse leiding van het familiebedrijf in handen. 

“Mijn grootouders begonnen met bouwmaterialen in het centrum van Lokeren”, vertelt Catherine Rodrigues. “Nadien verlegden mijn ouders de focus naar kwalitatieve Italiaanse producten. Eind jaren 60 bouwde mijn moeder, mijn vader was toen net overleden, een toonzaal op de huidige locatie. Vandaag ontvangen we onze klanten in diezelfde, zij het totaal gerenoveerde, infrastructuur.”

“Ik groeide op tussen de tegels. Ondertussen schrijven mijn zoons ook mee aan het familieverhaal. Matthieu richt zich vooral op de aankoop, de toonzaal en de productie. Manuel is verantwoordelijk voor de verkoop. Zij worden bijgestaan door een team van negen gepassioneerde medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven.” 

Familiaal karakter

Hoewel Rodrigues doorheen de tijd groeide, blijft het familiale karakter belangrijk, vertelt Matthieu Lagasse. 

“Het familiale bepaalt in grote mate hoe we werken en hoe we met onze klanten omgaan. Zij kunnen steeds rekenen op een contact met de zaakvoerders. We houden de lijnen tussen hen, onze medewerkers en onszelf kort en we gaan tot het uiterste voor ons cliënteel. We zorgen er bovendien voor dat iedereen, en niet in het minst ons personeel, hier graag over de vloer komt.”

Van veel markten thuis 

“We richten ons vooral op een b2b-cliënteel”, zegt Matthieu Lagasse. “Dat betekent uiteraard niet dat particulieren bij ons niet terechtkunnen. Voor de plaatsing vertrouwen we op enkele uitstekende onderaannemers.”

“We zijn ook aanwezig op verschillende markten”, vult Catherine Rodrigues aan. “We voorzien zowel luxevilla’s in Curacao als grote residentiële projecten en serviceflats van tegels, wanden en vloeren.”  

Investeren in nieuwe ontwikkelingen

Volgens Mathieu Lagasse maakt Rodrigues het verschil door dagelijks te investeren in nieuwe ontwikkelingen. “Zo specialiseerden we ons in XXL keramische platen voor badkamerwanden en dergelijke. We kochten als één van de eersten in België een machine aan om die te kunnen versnijden. Vandaag werken we ook samen met een producent van unieke douchebakken waarin de tekening van de badkamertegels gereproduceerd wordt.”

Rodrigues
Antwerpse Steenweg 26
9160 Lokeren
T. 09 348 21 36
info@rodriguestegels.be
www.rodriguestegels.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels