Vijf goede redenen om je werknemers een bedrijfsfiets te bieden
Barbara van Goeye SD-Worx

Vijf goede redenen om je werknemers een bedrijfsfiets te bieden

Praktijck - SD-Worx

COVID-19 heeft de prioriteiten van veel werknemers op scherp gezet. Dat vertaalt zich in hun voorkeuren qua verloning. Zo is het aandeela werknemers dat voor een fiets of fietsvergoeding kiest in 2020 met 80% gestegen in vergelijking met 2019. Naar het werk fietsen betekent niet alleen minder filestress en een dagelijkse portie lichaamsbeweging, er zijn ook sociale en fiscale voordelen aan verbonden.

Met Bike Mobility bied je jouw medewerkers eenvoudig en voordelig een bedrijfsfiets.

1. Win-win voor werknemer en werkgever 

Een bedrijfsfiets opnemen in het loonpakket van je medewerkers? Met Bike Mobility kan het: je werknemers besteden zo een deel van hun brutoloon aan een fiets voor hun woon-werkverkeer. In de praktijk is dat voor hen goedkoper dan er zelf één kopen of leasen. Voor jou als werkgever is het bovendien een budgetneutrale operatie.

2. De bedrijfsfiets komt stevig in het zadel 

In de top 10 van meest populaire voordelen in 2020 maken de leasefiets en fietsvergoedingen een grote sprong voorwaarts. 9,63% van de werknemers koos in 2019 voor een fiets of fietsvergoeding, in 2020 ging het om 17,40%: een stijging van liefst 80,6%. Voor het eerst in jaren stijgt ook de populariteit van het openbaar vervoer. Toch behoudt de auto zijn plaats in de top drie.

3. Goed voor je employer branding

Je loonbeleid is een belangrijk instrument in de 'war for talent'. Door een duurzame oplossing als bedrijfsfietsen op te nemen, maak je je imago moderner en groener. Bovendien geef je hen meer inspraak in hun verloningspakket. Voor een groeiende groep werknemers zijn dit steeds vaker argumenten om wel of niet voor een bepaalde werkgever te kiezen.

4. Makkelijk en snel complexe berekeningen uitvoeren 

Op basis van de loondata van je werknemers en de aankoopprijs van de fietsen, ontvang je een gedetailleerd beeld van het volledige kostenplaatje voor de hele leaseperiode. Zo kun je meteen ook de impact op het nettoloon van je medewerkers helder communiceren.

Met de webtool creëer je verder snel en makkelijk rapporten met alle nodige gegevens om de bestellingen aan de fietsprovider door te geven. Je wint nog meer tijd als je kiest voor de selfservice-optie voor medewerkers.

5. Advies op maat 

Fietsleaseplannen invoeren doe je als werkgever niet in een-twee-drie. Hoe pak je dit als werkgever het best aan? Waar moet je allemaal concreet rekening mee houden, bijvoorbeeld op het vlak van loonkosten en wetgeving? Bij SD Worx kun je terecht voor advies op maat, modeldocumenten tot zelfs praktische ondersteuning voor de uitrol van je ‘fietspark’, bijvoorbeeld voor de opmaak van een eigen fietspolicy en de communicatie met je medewerkers. Zo ben je zeker van een optimale organisatie en uitvoering.

Ontdek nog meer over Bike Mobility en hoe je je medewerkers keuzevrijheid in hun loonpakket biedt op www.sdworx.be/flexibel-verlonen.

SD Worx
www.dynatos.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels