Allround ERP-pakket voor betere dienstverlening
Wouter Fonteyn
& Dominique De Gheest
Legerstock De Wulf -
ProfitPlus

Allround ERP-pakket voor betere dienstverlening

Testimonial - Legerstock De Wulf - ProfitPlus

De betere doe-het-zelfzaak kenmerkt zich niet alleen door kwaliteit en goede service, maar ook door een uitgebreid assortiment. Voor Legerstock De Wulf is dat niet anders. Integendeel, hun ruim portfolio is één van de drie pijlers waar het bedrijf uit Deinze prat op gaat. Om hun operationele flow te beheren, doen ze al vijf jaar een beroep op ProfitPlus.

ProfitPlus Business Software is de ERP-oplossing van CAT-Solutions uit Kortrijk. Een allround ERP-pakket dat modulair is opgebouwd en door zijn specialisatie in distributie ideaal is voor een doe-het-zelfzaak als Legerstock De Wulf. “Ons oud systeem voldeed niet meer aan onze behoeften en was onstabiel. We kozen resoluut voor digitalisatie en dus ook voor een volwaardig ERP-systeem”, vertelt zaakvoerder Dominique De Gheest. Tijdens hun zoektocht naar een geschikte oplossing kwam Legerstock De Wulf in contact met ProfitPlus zaakvoerder Filip De Graeve. “Er was onmiddellijk een goede klik en vertrouwen”, aldus Dominique.

Draaispil van het bedrijf

Vandaag gebruikt Legerstock De Wulf bijna elke module uit het ERP-pakket, op service en verhuur na. “Dit hebben ze natuurlijk geleidelijk opgebouwd. Iets wat we al onze klanten aanraden. Een goede startbasis is nodig om stapsgewijs uit te breiden”, legt Wouter Fonteyn, ProfitPlus salesmanager, uit. Gedurende drie maanden bereidden beide bedrijven de transitie voor. Dominique: “Uiteindelijk zijn we op een namiddag live gegaan. Niet alleen de voorbereiding was hierbij cruciaal. ProfitPlus dacht echt met ons mee en zocht de ideale oplossing voor onze situatie. Iets wat ze vandaag nog altijd doen.” 

Zo optimaliseerde Legerstock De Wulf hun interne processen en stemde ze af op het softwarepakket. “Het is trouwens een enorm voordeel dat ProfitPlus mee evolueert met zijn klanten. Nieuwe functionaliteit wordt op vraag van de klant geïntegreerd. Dat is vrij uniek.” Zo blijven beide bedrijven groeien in hun manier van werken.

Bij Legerstock De Wulf gebruikt elke medewerker de software. Belangrijk hierbij is de automatische link met de boekhouding. Alle operationele activiteiten, tot zelfs het kassasysteem toe, zijn met elkaar verbonden via ProfitPlus. Voor hun aankopen bij de aankoopcentrale Meno Group gebruiken ze EDI-facturatie, wat leidde tot een tijdswinst van wel 50%. Dominique: “Dat is niet het enige voordeel. We hebben onze voorraad beter onder controle en door het beter zicht op onze cijfers, weten we precies waar we aan toe zijn. Dus kunnen we sneller reageren en efficiënter werken. Dat komt onze service naar onze klanten ten goede. ProfitPlus is echt de draaispil van ons bedrijf geworden.”

Profit+
profitplus.be

Legerstock De Wulf
legerstockdeinze.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels