Architectuur en uitvoering als één vloeiend geheel
Bruno Carton
& Geert Berkein
Dumobil -
Berkein Architects

Architectuur en uitvoering als één vloeiend geheel

Testimonial - Dumobil - Berkein Architects

Een jarenlange samenwerking, die begon in de vorige generatie, werpt tot op vandaag zijn vruchten af. Voor hun projectontwikkeling en villabouw doet Dumobil regelmatig beroep op architect Geert Berkein. “We verrijken elkaar en dagen elkaar uit. Zo blijven we ons vernieuwen en daar hebben onze klanten baat bij”, vat Geert het samen.

Eind vorige eeuw ging Raoul Dubaere, oprichter van Dumobil, in zee met het architectenbureau Berkein. De verstandhouding tussen beide zat meteen goed. In 2000 leverden ze een eerste kijkwoning op. Geert, CEO van Berkein Architects, was er toen ook bij: “De woning was een schot in de roos en verstevigde het fundament van onze relatie.” Vandaag staat Philippe Dubaere samen met CEO Bruno Carton aan het roer van Dumobil. De totaalaannemer en projectontwikkelaar uit Tielt specialiseert zich in villabouw, meergezinswoningen, woonprojecten en renovatie.

Betaalbare wauwfactor

Na 25 jaar is de relatie tussen Dumobil en Berkein Architects nog steeds fris en sprankelend. “Het succes van de eerste kijkwoning vertaalde zich in verschillende projecten voor beide partijen. Bij de bouw van de tweede kijkwoning deden we opnieuw beroep op Berkein Architects”, vertelt Bruno Carton, gedelegeerd bestuurder bij Dumobil. “Al kregen we het niet cadeau. Ik moest hen overtuigen van mijn kijk op een modulaire woning”, voegt architect Geert toe. Het resultaat staat ondertussen al tien jaar in Tielt, en inspireert veel potentiële kopers voor hun eigen woning. “De toegepaste technieken en architectuur vinden we vandaag in veel Dumobil-projecten terug. De focus ligt op gedegen kwaliteit met een wauwfactor die toch betaalbaar is”, zegt Geert.

Samen groot geworden

Bruno: “We zijn samen groot geworden. Onze teams zijn goed op elkaar afgestemd en de communicatie verloopt heel vlot.” Dat leidt tot efficiënte projecten aan een concurrentiële prijs. Geert vult aan: “Onze kijk op wonen vertoont gelijkenissen. Onze ontwerpen zijn duurzaam en functioneel. Waar ik hen uitdaag op vlak van architectuur, zet Dumobil de technische uitwerking volledig op punt.”

De vertrouwensband tussen architect en totaalaannemer is groot. Niet te verwonderen dus dat Dumobil voor de bouw van hun eigen kantoor in Tielt ook Berkein Architects inschakelde. De goede wisselwerking resulteert in een duidelijke aanpak en uiterst gedetailleerde ontwerpen. Geert besluit: “Mensen komen naar ons omdat ze een bepaald niveau verwachten. Door onze lange relatie zitten we snel op één lijn. Zo zijn we competitief zonder in te boeten op kwaliteit, wat in het voordeel werkt van onze klanten.”

Dumobil
dumobil.be

Berkein Architects
berkeinarchitects.com

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels