Betrouwbare interieurbouw
Généreux Oushoorn
& Ann-Sofie Ingels
Aksis bv

Betrouwbare interieurbouw

Profiel - Aksis bv

Aksis BV uit Eke richt, met een getraind oog voor kwaliteit en detail, interieurs in van kantoren, winkels en horecaketens. Deze professionele en uitgebreid klasse 4 gecertifieerde partner begeleidt elk project van het eerste ontwerp tot de definitieve oplevering. Aksis verhuisde afgelopen zomer naar een ruimer atelier voor een nog vlottere service.

Généreux Oushoorn maakte een zevental jaar geleden een doorstart met dit bedrijf, dat in vroegere jaren gespecialiseerd was in plafond- en gyprocwerken. Uit strategische overwegingen besloten Généreux en zijn vrouw Ann-Sofie Ingels, die mee in het Aksis-verhaal stapte, om zich te profileren als totaalaannemer interieur van kantoren, winkels en horecaketens met onder meer Autogrill (luchthaven Zaventem) en Starbucks als belangrijke klanten in portefeuille. “We leveren en plaatsen wanden en plafonds met akoestische toepassing indien gewenst, vloerbekledingen, inhouse geproduceerd maatwerk, schilderwerk en technieken”, vertelt Généreux.

Aksis neemt met zijn 30-koppige ploeg van eigen mensen de projecten helemaal in handen en werkt met vaste partners voor elektriciteits-, HVAC- en sanitairwerken. De klant kan terugvallen op één centraal aanspreekpunt. “Onze aanpak is erop gericht om binnen een specifieke tijdspanne feilloos werk af te leveren, ook al dringen zich op het laatste moment nog een aantal wijzigingen op.” 

Tevreden medewerkers,
tevreden klanten

Aksis beschikt daarvoor over een aantal belangrijke troeven, zoals een oplossingsgericht team dat erop getraind is om ook in stressvolle situaties het hoofd koel te houden. “We bieden hen een hr-traject aan waarbij ze leren begrip op te brengen voor elkaars gevoeligheden en ontdekken waaruit hun collega’s energie halen en waaruit net niet. De basisgedachte daarachter is dat wie zich goed in z’n vel voelt, dat ook uitstraalt tegenover elkaar en de eindklant.” Aksis zet trouwens ook een oud-collega op rust nog een halve dag per week in als coach op de werven. “Kortom: als onze medewerkers tevreden zijn, merken we dat onze klanten dat ook zijn.”

Een ultramodern CNC-houtbewerkingscenter in eigen huis zorgt er voor dat het Oost-Vlaams bedrijf zijn beloftes in de praktijk nakomt. Ann-Sofie: “Vanuit computertekeningen worden in een mum van tijd de nodige stukken samengevoegd en bewerkingen uitgevoerd. Op deze manier kunnen wij grote volumes aan voor de verwerking van platen tot meubilair zoals togen, balies, afscheidingen, wandbekleding tot keukens en ingebouwde kasten.”

Aandacht voor akoestiek

Aksis besteedt bij elk project veel aandacht aan akoestiek. “Vooral in ruimtes waar er frequent vergaderd wordt of waar regelmatig veel mensen samenkomen, moet een slechte akoestiek worden vermeden. Niet alleen gordijnen en tapijt kunnen geluid opnemen, bepaalde plafondtypes zoals viltpanelen en zelfs bureaumeubilair met tafels en stoelen sorteren eenzelfde effect.”

Bij Aksis merken ze sinds de coronacrisis dat veel landschapsbureaus meer worden onderverdeeld in functionele boxen, al dan niet met glazen wanden. “Door de schaarste op de arbeidsmarkt doen bedrijven veel moeite om medewerkers via aangename binnenruimtes voor zich te winnen”, zegt Génereux Oushoorn nog. “Doordat werkplekken weer iets kleiner worden, komt er ruimte vrij om bijvoorbeeld een zithoek te integreren. We plaatsten ook al tribunes waar mensen in een heel informele setting naast elkaar kunnen plaatsnemen.”

Aksis_Généreux_Oushoorn_Ann-Sofie_Ingels

Brandveiligheid

Aangezien Aksis ook regelmatig opdrachten uitvoert voor overheidsinstanties, zoals Stad Gent en het UZ Gent, draagt het ook brandveiligheid hoog in het vaandel. De bestuurder en meerdere medewerkers beschikken over de noodzakelijke ISIB-attesten voor de plaatsing van brandwerende deuren en doorvoeringen. 

Généreux trekt graag voldoende tijd uit om potentieel nieuwe klanten te leren kennen. Via plannen en een meetstaat, al dan niet aangeleverd door een (interieur)architect, wordt een zo gedetailleerd mogelijke offerte met een realistische planning voorbereid. “We hechten veel belang aan een sterk wederzijds vertrouwen, want het zit in onze strategie gebakken dat we na het eerste project voor een klant ook het volgende willen uitvoeren. We streven naar samenwerkingen op lange termijn, dat merk je ook aan ons klantenbestand.”

Gezonde werkomgeving

Intussen blijft Aksis inzetten op een gezonde werkomgeving. Het bedrijf is ook trots op het behalen van het ISO 45001-certificaat voor veiligheid en welzijn op het werk, iets wat in deze sector doorgaans alleen voor grote bouwbedrijven is weggelegd.

Volgend jaar wensen de bestuurders het VOKA-charter van duurzaam ondernemen te behalen. Dat traject werd dit jaar ingezet. Hiermee wil het bedrijf zich als duurzame partner in de interieurbouw profileren.

Door een recente verhuizing kan Aksis niet alleen werken vanuit een ruimer atelier en dito kantoren, het grotere bedrijfsterrein laat ook toe om de afvalstromen beter te beheersen en te scheiden. “Het is voor iedereen veiliger werken. Zo beschikken we nu over acht poorten voor laad- en loszones, terwijl dat er op onze vroegere locatie slechts één was.”

Aksis is overigens constant op zoek naar bekwame en gemotiveerde schrijn- en maatwerkers, projectleiders en tekenaars. Wees welkom in ons team!

Aksis
Sluis 15
9810 Eke
T. 09 210 46 10
info@aksis.be
www.aksis.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels