Doe-het-professioneel voor werf, huis en tuin
Koen Van Wiemeersch Van Wiemeersch bv

Doe-het-professioneel voor werf, huis en tuin

Profiel - Van Wiemeersch bv

De vakman op zoek naar werkmateriaal voor werf, huis en tuin is voortaan nóg beter af bij Van Wiemeersch. Door alle producten en diensten te integreren en te centraliseren en nog meer in te zetten op beleving, ondergaat de met 1200 m2 uitgebreide winkel een volledige metamorfose. “We willen dé doe-het-professioneelpartner zijn. Eigenlijk beginnen wij waar de klassieke doe-het-zelfzaak stopt”, vertelt zaakvoerder Koen Van Wiemeersch.

De historiek van het familiebedrijf blijft lezen als een groei- en succesverhaal. De vierde generatie laat de 75ste verjaardag in ieder geval niet onopgemerkt voorbijgaan. “We zullen niet langer over twee locaties verspreid zitten. De serviceafdeling – zeven fulltime techniekers staan in voor 7000 herstellingen per jaar – wordt ondergebracht in de verkoopafdeling en -winkel in Eeksken 5, waar er volop ruimte was en is voor uitbreiding. De evolutie om alles onder één dak te brengen, zal de klant alleen maar ten goede komen.”

Uitgekiende logistiek

De winkel wordt niet alleen groter, maar werd ook opgefrist. “We focussen op iedereen, ook de particulier, die professioneel wil werken. In onze nieuwe aanpak gaat er dan ook nog meer aandacht uit naar beleving, overzichtelijkheid en klantencontact. We worden één van de grootste winkels van België in onze sector. De uitdaging bestaat erin dat iedere klant hier vlot zijn materiaal vindt. De professional wil niet het hele traject van de winkel afstappen om zijn producten te vinden of geholpen te worden. Het moet vooruitgaan voor hem of haar. We zullen ons logistiek apparaat vernieuwen en onze processen verder professionaliseren. Zoiets moet onze klant niet zien in een nieuw rek of zo, maar ervaren in onze manier van werken en aanpakken. Het gaat om een heroriëntatie. Als de klant voor een uitdaging staat, kan hij altijd bij ons terecht. We kunnen meedenken, want we hebben veel anciënniteit en ervaring aan boord.”

Koen_Van_Wiemeersch

Surplus door webshop en vertegenwoordigers

Sinds 2020 is Van Wiemeersch ook online actief. “Met meer dan 60.000 unieke referenties, meer dan 3 miljoen stuks en meer dan 300 leveranciers vormt de webshop een fikse uitdaging voor ons. Maar dit online gebeuren is en blijft een surplus voor de klant, net omdat we hier alles samen op één locatie ter beschikking hebben”, klinkt het.

Omdat 75% van de omzet bestaat uit b2b heeft Van Wiemeersch overigens ook vertegenwoordigers op de baan. “Als familiebedrijf leggen we de nadruk op langetermijnrelaties, en niet louter op verkopen. Ons assortiment is zodanig uitgebreid dat we altijd wel iets kunnen verbeteren. Het internet is dan wel gemakkelijk, maar als de klant niet weet hoe iets heet of waar hij het moet zoeken, dan gaan wij voor hem of haar op zoek naar de juiste oplossing.”

Verregaand engagement

Van Wiemeersch is niet alleen een alsmaar klantgerichtere speler maar blijft ook stappen zetten op vlak van duurzaamheid. “We investeren in laadpalen, want onze laatste bedrijfswagens zijn elektrisch of hybride. En de resterende klassieke verlichting wordt vervangen door led. Het winkelgedeelte dat bijgebouwd wordt, zal ons energieverbruik niet doen stijgen.”

“We doen ook al jaren veel inspanningen om het aangenamer te maken voor onze medewerkers, onder meer door ons verloningsmodel bij te sturen met extra voordelen, zoals maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. We organiseren regelmatig evenementen. Zo kregen onze medewerkers bij de eerste dag dat de mondmaskerplicht verviel een warme suikerwafel op een mondmasker aangeboden. We gaven onlangs ook een pak pannenkoeken met een gepersonaliseerde boodschap, een gezonde lunch en een koelbox met ontbijt”, aldus Koen Van Wiemeersch.

“Voorts zijn we sociaal en cultureel geëngageerd. Mijn vader Marc haalde tijdens een fietsmarathon van 24 uur 25.000 euro binnen voor Kom op tegen Kanker. We schonken 2 kubieke meter kousen aan Onderlinge Hulp en brachten diverse hulpgoederen naar het getroffen gebied van de zondvloed. Verder tekenen we reeds enkele jaren present voor “Ondernemers voor de Klas” van Vlajo en gaven we onderdak aan de lokale fanfare bij gebrek aan een repetitieruimte.” Om maar te zeggen dat Van Wiemeersch het prototype is van een modern en geëngageerd bedrijf met een ruime blik.

Van Wiemeersch
Eeksken 5
9940 Sleidinge
T. 09 250 00 00
info@vanwiemeersch.be
www.vanwiemeersch.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels