Een topevenement met neutrale voetafdruk
Gilles De Backer Utopia

Een topevenement met neutrale voetafdruk

Profiel - Utopia

Op zoek naar een eventpartner die uw bedrijfsfeest, productlancering of seminarie tot in de puntjes uitwerkt, organiseert en begeleidt? Met Utopia Events uit Gent heeft u een topspeler qua creativiteit en planning aan uw zijde en hebben uw evenementen bovendien een lage ecologische voetafdruk. Maak kennis met een nieuwe kijk op hospitality.

Utopia Events is het harmonieuze samenspel tussen Frédéric en Gilles De Backer, vader en zoon, die zo’n zes jaar geleden hun kennis en energie richtten op het organiseren van evenementen in de brede zin van het woord. “Mijn vader en ik zijn heel complementair. Door de mix van zijn expertise in planning, organisatie en mijn creatieve insteek brengen we originele concepten naar onze klanten en voeren ze van a tot z uit”, vertelt oprichter Gilles. Het Gentse evenementenbureau focust op creatieve events en brand activation, in een live of hybride opstelling. Daarvoor zoeken ze een specifieke locatie of gebruiken de Baudelokapel.

Sustopia-label

De kern van Utopia Events zit vervat in twee woorden: hospitality en CO2-neutraal. Gilles: “Wij fungeren als de architect van uw event. Van het uitdenken van een concept over het contacteren van verschillende toeleveranciers tot de organisatie, het verloop en de afhandeling. We nemen alles uit handen.” Een goed event start met een grondig intakegesprek. “Een evenement is maar geslaagd als het voldoet aan de verwachting van de klant en past binnen zijn stijl, filosofie en uiteraard ook budget.”

De tweede pijler van Utopia Events is het organiseren van carbon-neutral events. “Onze slogan is niet voor niets ‘Party like it’s 2030’. Onze evenementen zijn uniek, gedurfd, volledig op maat en toch duurzaam.” Dat begint bij de keuze van leveranciers, materialen en transport en gaat tot het compenseren van de toch geproduceerde CO2. Utopia Events berekent de reële uitstoot van uw event en reikt een gecertificeerd project aan dat u kan ondersteunen. Het werkt hiervoor samen met South Pole. Als klant krijgt u dan zelf een Sustopia-label. “Zo kan u aan uw werknemers, klanten en partners tonen dat u zich inzet voor het klimaat.”

Dinner with the Queen

Deze mindset vindt u ook terug in hun concept ‘Dinner with the Queen’. Een culinaire beleving met aandacht voor de bijen. Een originele manier om een teambuilding of lunch met klanten in een nieuw jasje te steken. “We willen onze bezoekers bewust maken van biodiversiteit, het belang van de bijen en hen op een positieve manier tonen hoe ze dit in hun omgeving kunnen stimuleren”, legt Gilles uit. “Het is een verhaal van de korte keten en laat u toe dit te koppelen aan uw eigen filosofie, die u zo op een inspirerende manier kan overbrengen.”

Utopia Events
Beverhoutplein 15
9000 Gent
T. +32 9 335 88 86
info@utopiaevents.be
www.utopiaevents.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels