Little shots of happiness
Nele Van Damme
& Koen Belsack
Polemieck

Little shots of happiness

Polemieck

Bedrijfsleiders halen alles uit de kast om topmanagers zolang mogelijk aan het bedrijf te binden. Vaak maken financiële incentives deel uit van de beloningstrategie en wordt een grote financiële wortel voorgehouden door middel van bonussen of bedrijfsparticipatie. Laten we maar meteen afstand nemen van het idee dat dit enkel is voorbehouden voor topmanagers. Die mogen in hun handen klappen dat ze ondersteund worden door fantastische teams om hun doelstellingen te behalen.

Een duurzaam belonings- en waarderingsbeleid is niet gestoeld op louter financiële voordelen. Dat is zelfs een beetje naïef en achterhaald. Waarom? Welnu, het wordt tijd dat we eens stilstaan bij de positieve effecten van niet-financiële waarderingsinitiatieven. Uiteraard kiezen mensen voor een correcte en aantrekkelijke verloning, maar de loyaliteit neemt toe wanneer men zich erkend, geconnecteerd en gewaardeerd voelt.

Het draait allemaal rond bedrijfscultuur. Mensen vinden het fijn om zich te identificeren met de bedrijfswaarden en -cultuur. Iedereen verlangt naar appreciatie en dat bevestigende schouderklopje. Zijn bedrijfsleiders er klaar voor om een erkennings- en waarderingsstrategie te integreren, bovenop de standaardverloning?

Een sterk waarderingsbeleid geldt voor alle medewerkers, in welke functie dan ook. Omdat het uiterst belangrijk is om te benadrukken hoe iedereen samenwerkt aan een gemeenschappelijk doel en hoe elk individu een positieve impact heeft.
Om ervoor te zorgen dat alle werknemers de bedrijfswaarden echt beleven en het 'waarom' achter wat ze doen volledig begrijpen, is het van cruciaal belang dat de belonings- en voordelenstrategie is afgestemd op de missie van uw organisatie.

Is ecologie en duurzaamheid belangrijk, denk dan na over duurzame relatiegeschenken voor jouw medewerkers, zoals bijvoorbeeld een fiets na zoveel jaar dienst. Zet je graag in op persoonlijke ontwikkeling, investeer dan in een brede waaier aan opleidingen en inspiratieshots. Wordt er hard gewerkt, en is er ruimte voor fun en kameraderie? Bespaar dan niet op belevingsactiviteiten of een verrassing af en toe. Onverwachte waarderingsinitiatieven zorgen voor de beste herinneringen.

En wanneer je op zoek gaat naar het laaghangend fruit, dan valt er best snel wat winst te rapen. Eén compliment per dag en één bloemetje van de week doet mensen schitteren.

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels