Optimale werkomgeving voor operatoren
Wim De Clercq
& Geert De Scheerder
CSB2 - Intersan

Optimale werkomgeving voor operatoren

Testimonial - CSB2 - Intersan

Bij de productie van collectieve sanitaire toestellen komen best wat schuurstof, lasdampen en zo meer vrij. Daar hebben de operatoren van Intersan geen last meer van tijdens het werken. CSB2 werkte, in de productie in Kruisem, een afzuiginstallatie op maat uit. Die gebruikt geen puntafzuigingen, maar een centraal systeem, zonder energieverliezen en zonder risico op onderdruk.

Sinds COVID-19 de wereld in de ban heeft, is het alle hens aan dek bij Intersan. De producent van wastroggen en andere sanitaire toestellen in rvs is druk bevraagd in deze periode. De schurende en polierende bewerkingen die bij het maakproces komen kijken, verlopen nu een pak comfortabeler. CSB2 zette namelijk een lasrook- en twee stofafzuigingen op punt voor de grote werkposten in het atelier van Intersan. “We wilden niet met puntafzuigingen werken, wat de meest voor de hand liggende optie is. Online vonden we CSB2 en bij de eerste ontmoeting was er meteen een klik”, zegt Geert De Scheerder, plant- & productiemanager van Intersan in Kruisem. 

Gezonde lucht op elk moment

Stofafzuiging met zwenkarmen werkt goed, maar vraagt extra handelingen van de operatoren en vormt vaak een obstakel tijdens het werk. Om in de werkzones maximale vrijheid te behouden en op elk moment zuivere, geklimatiseerde lucht te hebben, ging CSB2 dus op zoek naar een centraal systeem. Deze collectieve oplossing kan hoge volumes aan en werkt met luchtrecyclage. “We werkten onder meer met een kelderput om geen hinderende sokkel te hebben. Die vrije beweegruimte heeft ook zijn voordelen voor de interne logistiek. Karretjes op wielen kunnen hier perfect overal door”, vertelt Wim De Clercq van CSB2. “De eerste installatie werd geplaatst in 2019, de tweede fase voerden we begin dit jaar uit.”

CSB2 maakte vooraf een grondige studie om de juiste debieten te bepalen. Na de oplevering bleven ze de vaste partner voor onderhoud en service. De techniekers van CSB2 doen onder meer een jaarlijkse check van de installaties. Tussendoor kan het interne team bijvoorbeeld de filters vervangen wanneer ze vervuild zijn. “Toen corona opdook, hadden we met Wim en zijn team opnieuw een proactieve partner. We lieten hepafilters plaatsen in ons ventilatiesysteem en monitoren de lucht. Voor het landschapsbureau en de aparte kantoren leverden ze bovendien verschillende luchtreinigers van Aeropure volgens de grootte van de ruimtes. Zo is iedereen optimaal beschermd.”

CSB2
sdworx.be

Intersan
intersan.eu

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels