Veelzijdige interieurdesigner en -bouwer
Dirk, Filip
& Julie De Backer
Eronda

Veelzijdige interieurdesigner en -bouwer

Profiel - Eronda

Bouwpromotoren, architecten en interieurarchitecten hebben voor de afwerking van hun project nood aan een ervaren designpartner die hen kan ontzorgen. Voor zo’n diepgaande samenwerking zijn ze bij familiebedrijf Eronda Woonmode aan het juiste adres. “Dankzij onze ervaring en eigen productiehal zijn we veelzijdig en in staat om elke ruimte van het interieur in te richten”, zegt zaakvoerster Julie De Backer.

Eronda Woonmode, dat 90 jaar bestaat, is gespecialiseerd in keukens en totaalprojecten op maat. “Bij de inrichting van appartementen in opdracht van bouwpromotoren is de keuken zo goed als altijd voorzien in het pakket, maar daarnaast bieden we ook maatwerk aan, wat zonder meer een troef is voor zowel de bouwpromotor als de eindklant. We hebben een gevarieerd aanbod, gaande van dressings over livings en salons tot eetkamers en slaapkamers. We verzorgen daarbij ook de verlichting en raamdecoratie.”

“In onze showroom van 6000 vierkante meter laten we alle mogelijkheden op het vlak van keukens en totaalinrichting zien. Elke ruimte van het huis komt uitgebreid aan bod”, verduidelijkt Julie De Backer.

“Een bouwpromotor kan beroep doen op de expertise van onze interieurarchitecten. We gaan hem niet alleen ontzorgen, maar we geven het project ook nog eens een mooie meerwaarde door aan de klanten meer aan te bieden dan enkel de keuken.”

“Door maatwerk te leveren gaan we een stapje verder dan onze meeste collega’s. Dat aspect vinden de opdrachtgevers/eindklanten fantastisch. Doordat er slechts één aanspreekpunt is, gaat het project niet alleen snel vooruit maar kunnen we ook een mooi op elkaar afgestemd totaalinterieur creëren. Daarbij hechten we veel belang aan onder meer de kleurkeuze en hebben we oog voor details.”

“We hebben volop ervaring met grotere projecten tot 50 appartementen waarbij we de klanten begeleiden bij de aankoop van hun keuken. Ook voor scholen, bedrijven/bedrijfshotels, winkels en studentenkoten hebben we tal van mooie projecten gerealiseerd.”

Dirk_Filip_Julie_De_Backer_Eronda

Nieuwe ideeën

“Voor interieurarchitecten buiten onze organisatie werken wij eveneens zeer mooie projecten af. Als externe interieurarchitecten de lijnen uitzetten, dan gaan we met hen alle wensen en niveaus van afwerkingsgraad - tot high-end - bepalen. We denken mee met hen en staan open voor nieuwe ideeën. Dankzij ons productiebedrijf met zijn ruime capaciteit en onze expertise kunnen we prototypes maken, die telkenmale resulteren in een mooi project. Mijn broer Filip doet de projectopvolging en het productassortiment, terwijl ik meer de verkoop en het klantencontact voor mijn rekening neem. We runnen samen met mijn vader ons familiebedrijf”, stipt Julie De Backer aan.

Snel maatwerk

Eronda Woonmode telt zes interieurarchitecten en 25 productiemedewerkers. “We zijn gestart als fabriek die volledig massieve eiken meubelen maakte. Intussen vond er een verschuiving naar plaat- en decoratiemateriaal plaats. De helft van onze opdrachten situeert zich in de b2b-context. Bij bouwpromotoren maken wij een voorstel op volgens het lastenboek. Vervolgens ontvangen we de klant om te finetunen. Telkens maken we met onze ervaring het verschil.”

“We doen alle mogelijke stijlen, van landelijk over klassiek tot modern. Particulieren doen op onze Pinterest-pagina, zeg maar onze catalogus, inspiratie op. Waarna wij een ontwerp maken in de gewenste stijl.”

“We beschikken over een automatisch platenmagazijn, een professionele kantlijnenmachine en twee CNC-machines van de nieuwste generatie. Het tekenprogramma voorziet een barcode op het hout, waardoor de machines weten wat er met het stuk moet gebeuren. Die geavanceerde aanpak garandeert dat we snel maatwerk kunnen leveren”, besluit Julie De Backer. 

Eronda Woonmode
Kuilstraat 47
9420 Erondegem
T. 053 72 91 38
info@woonmode.be
www.woonmode.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels