Wanneer samenwerken evident wordt
Thomas Bauwens
& Koen Van Wiemeersch
Van Wiemeersch bv
Dirk Bauwens nv

Wanneer samenwerken evident wordt

Testimonial - Van Wiemeersch bv - Dirk Bauwens nv

Als erkend aannemingsbedrijf voert Dirk Bauwens nv heel diverse projecten uit voor overheid en industrie. Van omgevings- en wegeniswerken tot de aanleg van parkings, funderingswerken en groenaanleg. “Om de kwaliteit op onze werven te garanderen, vertrouwen we al drie generaties lang op de expertise en de service van Van Wiemeersch bv”, vertelt projectingenieur Thomas Bauwens.

De samenwerking tussen beide familiebedrijven, op een kleine tien kilometer van elkaar gevestigd, startte ergens midden vorige eeuw. Bij Van Wiemeersch, groothandel in machines en materialen voor industrie en particulieren, staat met zaakvoerder Koen Van Wiemeersch de vierde generatie aan het roer. “Ons bedrijf viert dit jaar zijn 75-jarig bestaan. We ondergingen veel veranderingen, maar doorheen de jaren is de relatie met Dirk Bauwens nv stabiel gebleven”, legt Koen uit.

Evidente samenwerking

In 1963 richtte grootvader Bauwens de aannemingszaak op. Vandaag runt vader Dirk het bedrijf, samen met zijn vrouw, dochter en zoon Thomas. “We doen beroep op Van Wiemeersch voor handgedragen machines, zoals doorslijpers, boormachines, slijpschijven en bosmaaiers, toebehoren, ijzerwaren, bevestigingsmateriaal en werkkledij”, zegt Thomas. Voor hem is de samenwerking een evidentie. “Van Wiemeersch heeft een uitgebreid gamma, waarvan veel beschikbaar in de winkel. Dat maakt een enorm verschil. Ik kan gewoon binnenwandelen en rondsnuisteren. Zo ontdek ik nieuwe producten, maar vind ik vooral vaak een oplossing voor een specifiek probleem.” Zoals voor de installatie van een openbare speeltuin, bijvoorbeeld. “Aan de hand van beschikbare materialen kom je tot een idee en uitvoering. Zoiets is enkel mogelijk in een fysieke winkel, waar je zaken kan bekijken en vastnemen.”

Uitmuntende dienstverlening

Naast een uitgebreide winkel en webshop heeft Van Wiemeersch een eigen hersteldienst in huis. “We hebben zeven techniekers in dienst, die per jaar ongeveer 7.000 herstellingen uitvoeren”, legt Koen uit. Iets waarin Van Wiemeersch zich onderscheidt tegenover concullega’s. “Hun dienstverlening stopt niet na de aankoop. Hun dienst na verkoop werkt correct en hun service is uitermate betrouwbaar. Onlangs viel een specifieke lasgenerator in panne. Op vier uur tijd was ons probleem verholpen. Dat scheelt enorm, want elk moment dat je werf stilligt, kost geld”, vertelt Thomas. “Van Wiemeersch denkt bovendien proactief mee over een bepaald probleem en zoekt samen naar een oplossing. Ook als het eens iets speciaals is. Ik weet dat ik altijd op hen kan rekenen.”

Van Wiemeersch bv
vanwiemeersch.be

Dirk Bauwens nv
dirkbauwensnv.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels