Elke opdracht is belangrijk
Vincent Baeten Asset

Elke opdracht is belangrijk

Profiel - Asset

De zaakvoerder van ASSET heeft niet alleen een passie voor zijn zaak, maar spreekt ook met grote waardering over zijn werknemers. ASSET is een Gents studiebureau waar u terechtkan voor landmeetkunde, 3D-laserscanning, inventarisaties van openbaar domein, bodemonderzoek, asbeststudies en milieuconsultancy. Hun klantenbestand gaat van particulieren tot de overheid en alles daartussen.

Zaakvoerder en ondernemer Vincent Baeten werkt al 30 jaar voor ASSET. Midden jaren 80 werd het bedrijf opgericht en begonnen ze met de klassieke landmeetkunde. Intussen telt het bureau zo’n 20 werknemers. “Als we nieuw personeel aanwerven, willen we die ook een langdurig contract kunnen aanbieden. Op die manier kunnen we echt een relatie aangaan met onze werknemers. En dat is ook onze bedoeling met onze klanten. We hebben klanten die bij ons zijn sinds de beginjaren. Met iedere klant willen we een vertrouwensrelatie opbouwen.”

Voor Vincent Baeten en ASSET is kwaliteit het belangrijkste en dat legt hen geen windeieren. “We zetten in op kwaliteit, snelheid, service, de goede communicatie … De laatste jaren zagen we dat kleinere familiale studiebureaus opgeslorpt werden of samensmolten met grotere bureaus. ASSET heeft die boot altijd bewust afgehouden en de klanten appreciëren dat. Mede door de schaarste op de arbeidsmarkt is er het laatste jaar een kentering en kloppen de grotere bureaus steeds meer aan bij spelers zoals ASSET om samen te werken. Ook met hen bouwen we graag een stabiele langetermijnrelatie op.”

Appreciatie voor de werknemer

Iedere opdracht is belangrijk, alles moet juist zijn, hoe klein of hoe groot deze opdracht ook is. “Alles start al bij de basis. Als die niet klopt, dan kan het vervolgtraject ook nooit juist zijn. Dat houdt ook in dat elke werknemer even belangrijk is, niveau en diploma maken niet uit”, zegt Vincent. “Eigenlijk zou ik zelfs zeggen dat bij bepaalde functies een diploma soms van ondergeschikt belang is. Enthousiasme en nauwkeurigheid zijn veel belangrijker.”

Talloze leveranciers  trekken hun prijzen op en voor ASSET zit er niets anders op dan mee te gaan in dat verhaal. De enige opportuniteit die ze daar zien, zodat ze hun klanten niet te veel belasten met de hogere prijzen, is het bewaken en verhogen van de efficiëntie van het werk. “Ik ben ervan overtuigd dat als we kwaliteit en efficiëntie blijven bieden, we als kleinere speler op de markt een gegarandeerde toekomst hebben.” 

 

ASSET
Coupure 65
9000 Gent
T. +32 9 253 56 84
info@asset.be
www.asset.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels