Gezond partnership zonder drempel
Koen Van Wiemeersch
& Kristof De Baerdemaeker
Van Wiemeersch -
Aktual en moduus

Gezond partnership zonder drempel

Testimonial - Van Wiemeersch - Aktual en moduus

Voor Aktual, internationale standen- en interieurbouwer met een sterke focus op het creëren van impact, is Van Wiemeersch meer dan zomaar de leverancier van werkmateriaal. “Onze samenwerking is er één over generaties heen. Doordat onze groei en diversiteit parallel verlopen, vullen we elkaar goed aan. Het is duidelijk dat ons partnerschap een stuk verder gaat dan de standaard leverancier-klantrelatie”, vertelt eigenaar Kristof De Baerdemaeker.

Bijna veertig jaar geleden kwam de samenwerking tussen beide familiebedrijven tot stand. “Mijn vader ging voor zijn standenbouwprojecten materiaal ophalen bij de Stock Americain van de familie Van Wiemeersch. Net als onze leverancier zijn we stap per stap gegroeid. Na twee locaties in Sleidinge verhuisden we in 2017 naar de industriezone van Evergem “De Nest” wat gezien de ligging in North Sea Port Gent bijdraagt tot onze internationalisering. Het gegeven dat we ons naast standen- en interieurbouw (b2b) sinds anderhalf jaar met ons tweede bedrijf moduus ook op houtskeletbouw (b2c) richten, heeft niets veranderd aan onze samenwerking.”

“We doen nog steeds beroep op de expertise van Van Wiemeersch. Zelf heb ik niet zo veel contact met onze leverancier. Dat hoeft ook niet, want alles loopt gesmeerd. De communicatie verloopt via mijn medewerkers, die voornamelijk online tewerk gaan.”

“Het is inderdaad onze vertegenwoordiger die tegenwoordig naar Aktual gaat, terwijl onze klant vroeger de stap naar ons zette”, verduidelijkt Koen Van Wiemeersch. “Maar het gaat wel nog steeds om dezelfde werkmaterialen voor de werf, gaande van veiligheidsschoenen over afspanlinten, nagelpistolen en verbindingsgoederen tot allerhande spuitbussen. Kortom, alles wat nodig is in de bouw, op de bouwmaterialen na. Met onze grote stock kunnen we kort op de bal spelen.”

Hersteldienst als extra troef

“Voor ons heeft de samenwerking met Van Wiemeersch niets dan voordelen”, vervolgt Kristof De Baerdemaeker. “Het is een firma met een groot assortiment uit de onmiddellijke buurt. In ons vak is een snelle belevering cruciaal. Ook de hersteldienst van onze partner is zonder meer een troef. En mocht er zich al eens een probleem voordoen, dan heb ik een rechtstreekse lijn. Er is na al die jaren van goede samenwerking gewoonweg geen drempel tussen ons.”

“Het mooie aan ons verhaal is dat we voortborduren op hetgeen onze vaders tot stand hebben gebracht. Indien nodig, dan roepen we elkaar zoals dat destijds ook gebeurde.”

Van Wiemeersch
vanwiemeersch.be

Aktual
aktual.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels