Inge De Muynck
Inge De Muynck Wolfin

Inge De Muynck

Stercke Vrouw - Wolfin

In 2019, vlak voor de coronapandemie uitbrak, zag Inge De Muynck (49) haar grote droom in vervulling gaan: haar eigen brillencollectie Wolfin. Het ondernemen had ze met de paplepel meegekregen, want ook haar ouders zitten in de branche en in de schoot van hun bedrijf ontstond Wolfin. “Ik wilde namelijk meer dan contactlenzen verkopen,” lacht ze.

De ouders van Inge De Muynck wilden dolgraag dat ze in hun bedrijf Technop zou stappen. Na een opleiding in de mode maakte ze vol overtuiging de stap en studeerde ze bij tot opticien omdat ze heel graag weet waarmee ze bezig is. “En dat is tot op de dag van vandaag nog steeds zo,” vertelt ze.  

Trots

“Maar mijn honger naar creativiteit was groot. Na een gesprek met een talentencoach kwam het idee om zelf een brillencollectie te ontwikkelen. Toen is Wolfin geboren. Vanwaar de naam? De samentrekking van de namen van m’n twee kinderen: Wolf (11) en Finn (8). Klinkt misschien cliché, maar het klopt helemaal. Wolfin is een sterke naam, maar het staat ook voor sterke onafhankelijke vrouwen. En dat is wat we allemaal zijn en waar ik ontzettend trots op ben. Ondertussen verkopen we aan meer dan 40 opticiens in ons land en lanceren we binnenkort de mannencollectie Alfa. Daarnaast staan het buitenland voor Wolfin en Alfa en een kinderlijn nog op de planning."

Ik kan nog zoveel bijleren van anderen.

Visie

“Met Wolfin wil ik dat vrouwen zich goed in hun vel voelen. Wij werken niet met modellen, maar met vrouwen met een verhaal zodat zij inspirerend kunnen werken voor anderen. Luisteren en bijleren vind ik twee sterke kenmerken in het ondernemerschap. Er zijn zoveel dingen die ik nog niet ken en die ik nog kan bijleren van anderen. Dat maakt ook deel uit van mijn visie bovenop het vernieuwen, het continu bezig zijn met het product én omringd worden door een goed team."

Maken vrouwen het verschil?

“Vrouwen zijn sowieso anders in het leiden van een bedrijf dan mannen. Ik zie dat ook bij mijn broer en mezelf; onze aanpak verschilt maar we hebben elk onze kwaliteiten. Ik denk dat vrouwen ook het beste zijn als ze zichzelf toelaten om vrouw te zijn. We moeten niet gaan handelen zoals de mannen het voor ons deden. We zijn op ons beste als we onze eigen koers varen en onze eigen manier van leiden vinden. Er zullen wellicht altijd wat vooroordelen zijn tegenover vrouwen die leiding nemen, of het nu in de politiek of in het zakenleven is. Ik laat dat persoonlijk niet aan mijn hart komen. Het is aan ons om te tonen dat we kennis van zaken hebben en van de markt."

Tips voor starters

“Het is soms heel eng om iets uit de grond te stampen, want er komt ontzettend veel bij kijken. Maar gewoon durven doen is de beste aanpak. Als je echt overtuigd bent van je idee en je gelooft er voor de volle 100% in, dan moet je ervoor gaan. Heel veel startende ondernemers twijfelen lang, maar dat is niet nodig. Natuurlijk krijg je te maken met problemen doorheen het ganse traject, maar dat moet je kunnen relativeren. Ik ben geen groot stresskonijn en dat helpt om zaken in perspectief te zien."

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels