Uitblinken in spuitcabines
Wim De Clercq CSB²

Uitblinken in spuitcabines

Profiel - CSB²

Overgegaan van vader op zoon specialiseert CSB2 al meer dan 25 jaar in spuitinstallaties en luchtfiltratie. Ze bieden een totaalpakket van installatie tot onderhoud. Ondertussen geldt CSB2 als één van de sterkste spelers in België, hebben ze een resem A-klanten in de portefeuille en krijgen ze langzaamaan voet aan de grond in het buitenland.

CSB2 levert spuitcabines voor automotive en industrie, en biedt hierbij een compleet gamma van installaties voor oppervlaktebehandeling aan. Ze staan in voor de totaalinrichting met alle mogelijke toebehoren zoals hefbruggen, centrale stofafzuiging en transportsystemen. De klant begeleiden ze van bij het begin van een project tot aan de oplevering. Voor general manager Wim De Clercq is ook de service na installatie van groot belang. “Klanten kunnen bij ons terecht op elk moment. We voorzien vaste onderhoudsmomenten op contractbasis, maar zijn ook altijd bereikbaar voor eenmalige afspraken of acute problemen. We onderscheiden ons door reactief te werken en een snelle dienstverlening.”

CSB in het kwadraat

In het begin lag de focus op onderhoud aan spuitcabines van alle merken. Een recente samenwerking met SYMACH vervolledigt de onderhoudsservice. CSB2 begon een kleine 15 jaar geleden ook met de verkoop van nieuwe installaties. Daarvoor sloten ze een partnerschap met het Franse OMIA. Daarnaast staat CSB2 in voor industriële installaties voor luchtfiltratie. Het bedrijf werkt nauw samen met producent van luchtfilters PROFIL, dat in handen is van broer Karel De Clercq. De specialisaties van beide bedrijven komen samen tot hun recht in de totaalprojecten van CSB2.

Uitdagingen voor de nabije toekomst

Voor de toekomst werpt Wim een blik over de landsgrenzen. “We zetten verder in op de uitbreiding van onze activiteiten in België met de focus op totale ontzorging van onze klanten. Er schuilen veel mogelijkheden voor de verkoop van eigen installaties in Nederland. Ook het latere onderhoud vormt geen probleem, de industriezone in het zuiden van Nederland is helemaal niet zo veraf. Op korte termijn is het natuurlijk vooral belangrijk dat ons bedrijf en die van onze klanten goed blijven draaien, wat tijdens een coronajaar al uitdaging genoeg is.” 

Wim gaat hoopvol 2022 tegemoet: “In maart 2022 staat de eerste beurs in vier jaar tijd gepland. We kijken er enorm naar uit om onze nieuwe producten eindelijk voor te stellen aan onze klanten. Eind januari lanceerden we bovendien onze nieuwe website. Daarop staan onze eigen installaties en totaalprojecten centraal. Alle informatie is nu nog toegankelijker voor de klant.”

CSB² bvba
Jan Samijnstraat 7
9050 Gentbrugge
T. +32 9 272 76 78
csb2@profilan.be
www.csb2.be

Top5 meest gelezen
    Top5 gedeelde artikels